BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

ODTÜ'ye otobüs seferleri durdu mu?

Tanrıkulu, Erdoğan’a, ‘seyahat etme özgürlüğü’ hangi amaçla engellenmektedir? diye sordu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “Ankara Büyükşehir Belediyesinin ODTÜ’ye otobüs seferlerini durdurduğu iddiaları doğru mudur?” diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ODTÜ’ye otobüs seferlerinin durdurulması talimatını kim ya da kimlerin verdiğini, karar sonucu kaç öğrencinin mağdur olduğunu öğrenmek istedi. Bu mağduriyetin nasıl ve kim tarafından giderileceğini soran Tanrıkulu önergesinde şu sorulara yer verdi:

“Vatandaşların anayasal haklarından biri olan ‘seyahat etme özgürlüğü’ hangi amaçla engellenmektedir?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, iki otobüse hasar verildiği gerekçesiyle ODTÜ’ye otobüs seferlerini durdurması üzerine, öğrencilerin okullarına ulaşımlarının sağlanması için nasıl bir çalışma yapılacaktır?

Türkiye’nin başkentinde, Türkiye’nin uluslararası çapta en önemli üniversitelerinden biri olan ODTÜ’ye öğrencilerin, Büyükşehir Belediyesi’nin kararı dolayısıyla okullarına gidememesi kamuoyuna ve vatandaşlara nasıl izah edilecektir? Belediyenin bu kararından ne zaman vazgeçecektir?”