BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

ODTÜ’ye destek eylemine tepki

Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen ODTÜ’ye destek eylemine yoldan geçen bir kadının tepkisi damga vurdu. Kadın, önce gruptakilere daha sonr...

Abone ol

Aydın’ın Didim ilçesinde düzenlenen ODTÜ’ye destek eylemine yoldan geçen bir kadının tepkisi damga vurdu. Kadın, önce gruptakilere daha sonra olayı görüntülemeye çalışan gazetecilere tepki gösterdi.
Didim Demokrasi Platformu üyesi bir grup siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, ODTÜ’de yaşananlara destek için yürüyüş düzenlendi. KESK Didim ilçe binasından başlayan yürüyüş, AK Parti binası önünde sona erdi. Burada bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Didim Yürütme Kurulu üyesi Haydar Pınarbaşı, ODTÜ’yü kapsayan Koruma Amaçlı İmar Planına yasal itiraz süresi dolmadan yapılan müdahaleye tepki göstererek, “ODTÜ’de yaşanan süreç yeni bir süreç değil. Mayıs’tan bu yana ağaçların kesildiği bir süreç yaşıyoruz. Eğer yol geçecekse oradan ve sermaye bir yere ulaşacaksa camiyi bile yıkarlar. Biz buna inanıyoruz zaten. İktidar ve temsil ettiği zihniyette bu alanlardan meydan okuyoruz” dedi.
Pınarbaşı’nın ODTÜ direnişçilerinin sökülen ağaçların yerine 5 bin fidan diktiğini söyleyerek konuşmasına devam ettiği sırada, gruba yaklaşan bir kadın kalabalığa doğru, “Yalancılar; AK Parti bu ülkeye 3 milyar ağaç dikti” diye tepki gösterdi.
Grup arasından kendisine “Sen nereden gördün?” diye soranlara hakaret eden kadın, bu sefer de kendini görüntülemeye çalışan gazetecilere “Beni çekemezsiniz” diye tepki gösterdi. Daha sonra gruba yönelerek “Baş belaları” diye bağıran kadın, sonra yeniden gazetecilerin üstüne yürüyerek “Beni çekmeyeceksiniz. Sil onu” diyerek tepkisini sürdürdü. Polislerin araya girmesi kadın olay yerinden uzaklaştırıldı. Basın açıklaması olaysız sona erdi.
(İHA)