BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Çelik’in katıldığı etkinlikte protesto

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katıldığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bir grup öğrenci ...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in katıldığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte bir grup öğrenci protesto gösterisi yaptı. Çelik’in gidişinin ardından öğrencilerin yürüyüşüne izin verildi.
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, sloganlar atarak etkinliğin yapıldığı Atatürk Kültür ve Kongre Merkezine yürümek istedi.
Buna izin vermeyen özel güvenlik görevlileri ve çevik kuvvet ekipleri bir süre yürüyen öğrencilerin önüne barikat kurarak kestiler. Barikatları aşmak isteyen öğrencilerle özel güvenlik görevlileri ve polisler arasında arbede çıktı. Daha sonra olaya tepki gösteren öğrenciler barikatlar önünde bir süre oturma eylemi yaparak, tekrar yürümek istediler. Bunun üzerine çevik kuvvet ekipleri öğrencilere müdahale etti. Eylemci gruptan çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken, öğrenciler üstlerini aradıktan sonra serbest bırakıldı.
Daha sonra eylemlerine devam eden öğrencilerin önü Hüseyin Çelik’in üniversiteden ayrılmasının ardından açıldı ve yürüyüşlerine izin verildi.
(İHA)