BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Telefon rehberime numaralar emniyette eklenmiştir”

Ergenekon davasının tutuklu sanığı teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin soruşturma sırasında emniyette cep telefonuna bir başka kişinin telefonundak...

Abone ol

Ergenekon davasının tutuklu sanığı teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin soruşturma sırasında emniyette cep telefonuna bir başka kişinin telefonundaki numaraların yüklenmesi iddiasıyla ilgili davaya devam edildi.
Polis memuru Hanifi Öpaydın’ın görevi ihmal suçundan yargılandığı davada teğmen Mehmet Ali Çelebi sunduğu belgelerden de anlaşılacağı üzere emniyette olduğu sırada numaraların bilerek telefonuna eklendiğini söyledi.
İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hanifi Öpaydın ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin avukatı Serkan Günel hazır bulundu.
Ergenekon davasının tutuklu sanığı teğmen Mehmet Ali Çelebi savunmasında 139 adet telefon numarasının telefonuna emniyetin denetimi ve gözetimi altındayken, telefonuna eklendiğini belirterek “Bu kayıtlardan açıkça anlaşılmaktadır. Emniyetin böylesine kapsamlı işler yapan biriminde demo programı kullanılıyor iddiasını kabul etmiyorum. Sunduğum belgelerden de açıkça anlaşılacağı üzere emniyette olduğum sırada bu kayıtlar bilerek telefonuma yüklenmiştir. Ayrıca sanık avukatlarının yapılan bu işlemler nedeniyle benim hakkımda hiçbir adli işlem yapılmadığı dolayısıyla mağduriyetime neden olunmadığı iddiaları da yersizdir çünkü iddianamenin (Ergenekon) 130. sayfasında açıkça Mahmut Oğuz Kazancı adlı kişi ile irtibatlı olduğum belirtilmiştir. Çapraz sorguda bu şahısla ilgili defalarca soru sorulmuştur” dedi.
Tutuksuz sanık polis memuru Hanifi Öpaydın ise savunmasında müşteki Çelebi’nin, telefonuna yanlışlıkla yüklenen bu telefon numaraları nedeniyle Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanmadığını ifade ederek, iddiaların yersiz olduğunu , tahliyesinin gerekçesinin bu olmadığını söyledi.
Mahkeme, dosyanın esası hakkında beyanlarını sunmaları ,için taraflara süre vererek duruşmayı erteledi.
İddianamede şüpheli polis memuru Hanifi Öpaydın’ın görevi ihmal suçunu işlediği belirtilerek 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
(İHA)