BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Herkesin keyif aldığı bir takım yapmaya çalışacağız”

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü olarak göreve getirilen Mehmet Özdilek, “Zor bir süreçte hoca değişikliği ve onun yerine gelen bir ...

Abone ol

Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü olarak göreve getirilen Mehmet Özdilek, “Zor bir süreçte hoca değişikliği ve onun yerine gelen bir insan olarak bulunduğu konumu pek benimsemeyen bir yapıya geldiğimi düşünüyorum” dedi.
Metin Diyadin ile yollarını ayıran Gençlerbirliği, Mehmet Özdilek ile anlaşma sağlamasının ardından yeni Teknik Direktör Özdilek, kırmızı-siyahlıların yaptığı antreman öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Kırmızı-siyahlı takımın hedef belirlemiş bir camia olduğuna değinen Özdilek, “Gençlerbirliği yıllardır başkanıyla, yönetim kuruluyla, camiasıyla ve oyuncu grubuyla hep yukarıları forse eden bir kulüp” diye konuştu.

“BUGÜN İTİBARIYLA YENİ BİR BAŞLANGIÇ”
Gençlerbirliği’nin şu anki durumunu kriz olarak görmediğini ifade eden Mehmet Özdilek, bu süreçten çok çabuk bir şekilde yukarılara çıkacaklarını, Gençlerbirliği’nin bu sendromu çok çabuk atlatabilecek bir kulüp olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Özellikle de Gençlerbirliği camiasına. Bu süreçten çok çabuk bir şekilde yukarılara çıkacağız. Bundan hiç şüphe etmedim, etmeyeceğim de. Çünkü bu oyuncu grubunun bunu başarabilecek hem kalitesi, hem de tecrübesi var. Bugün itibarıyla yeni bir başlangıç. Ümit ediyorum ki Gençlerbirliği, geçmişten ders alacak. Bugünü ve geleceği planlama adına da çok çabuk planlar yapıp, bunu sahaya uygulayacaktır. Herkesin keyif aldığı bir takım yapmaya çalışacağız. Biraz sabıra ihtiyacımız var. Tabii ki zaman içerisinde bazı şeyler değişecek. Bizim şu an itibarıyla tek düşüncemiz var, çalışmak, çalışmak ve çalışmak.”

“ZAMAN ZAMAN BİZİM MESLEĞİMİZDE BU TÜR SONUÇLAR OLABİLİYOR”
Metin Diyadin’in takımda iyi işler yaptığını ifade eden Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Özdilek, “Metin Hoca çok sevdiğimiz, çok değer verdiğimiz bir arkadaşımız. Zaman zaman bizim mesleğimizde bu tür sonuçlar olabiliyor. Zor bir süreçte hoca değişikliği ve onun yerine gelen bir insan olarak bulunduğu konumu pek benimsemeyen bir yapıya geldiğimi düşünüyorum. Gençlerbirliği’ni yıllardır başkanıyla, yönetim kuruluyla, camiasıyla ve oyuncu grubuyla hep yukarıları forse eden, yukarılarda olmayı kendisine hedef belirlemiş bir camia olarak düşünürsek, bugün bulunduğu durumdan tahmin ediyorum ki ne Gençlerbirliği’ni tutanlar, ne de futbolun içerisinde olan birçok kişi mutlu değil. Özellikle oyuncu grubu ve başkanın bu durumda çok mutlu olduklarını zannetmiyorum. Sıkıntılarımız var ama amacımız bu sıkıntıları çözmek. Bu konuda da çok tecrübeli bir ekibimizin olduğuna inanıyorum. Her şeyden önce bu oyuncu grubuna çok inanıyorum. Kalitemiz var ve bundan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Zaman zaman moral anlamında bir problemimiz olduğu görülüyor. Bunu aşabilecek hem tecrübeli bir oyuncu grubumuz ve tecrübeli bir teknik heyetimiz var. Çok net söylüyorum bu durumlara alışık bir adamım” şeklinde konuştu.
Açık ve net olmak zorunda olduklarını söyleyen Özdilek, “Zaman bize neyi gösterecek onu da bilmiyorum, ama takımın ihtiyacına göre devre arası muhakkak transferler yapacağız” dedi.
(İHA)