BIST 10.644
DOLAR 32,10
EURO 35,10
ALTIN 2.524,26
HABER /  GÜNCEL

Öcalan'dan flaş açlık grevi açıklaması

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ağabeyi ile görüştüğünü ve Öcalan’ın grevin çoktan bitmesi gerektiğini söylediğini belirtti

Abone ol

Cezaevlerinde mahkumların başlattığı açlık grevi dün gece Öcalan’dan gelen talimat ile son buldu.

Ağabeyi İmralı'da görüşen Mehmet Öcalan, ''Kendisi de bize çoktan zamanın geçtiğini ve bu insanların açlık grevini bitirmesi gerektiğin söyledi. İstanbula gelir gelmez bizde gereğini yaptık'' dedi.

ABDULLAH ÖCALAN AÇLIK GREVLERİNİ BİTİRDİ

İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyi Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan'ın hiçbir tereddütte kalmadan, "bir an önce açlık grevine son versinler" dediğini söyledi.

screen-shot-2012-11-18-at-1.35.14-pm.png


BDP'Lİ VEKİLLER AÇLIK GREVİNİ BIRAKTI

Açlık grevlerinin sona ermesinin ardından BDP milletvekilleri konuyla ilgili açıklama yaptı.

screen-shot-2012-11-18-at-1.36.52-pm.png

Ağabeyi ile İmralı’da görüşen Mehmet Öcalan yaptığı görüşme ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bize söyledikleri açlık grevleri ile ilgiliydi. İnsanlar ölüm döşeğindeydi ve gidip konuları aktardık. Bütün demokratik kurumların ve bazı siyasi partilerin bu açlık grevinin artık son aşamaya geldiğini ve kendisinin ne yapmak istediğini sorduk. Kendisi de bize çoktan zamanın geçtiğini ve bu insanların açlık grevini bitirmesi gerektiğin söyledi. İstanbula gelir gelmez bizde gereğini yaptık” dedi.

ÖCALAN'IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

“Öcalan’ın sağlık durumu nasıl” sorusuna ise kardeşi Mehmet Öcalan “Öcalan 63 yaşındadır, o dar yerde yaşamak çok zordur. Orayı görmeden lüks köşk gibi gösterenler biraz utansınlar. Alanı çok dardır, ancak ayakta durabiliyor. Psikolojisi çok iyidir, dünyayı, Türkiye’yi ve kürt bölgesini hala tahlil yapabiliyor. Fiziki olarak da, psikolojik olarak durumu iyi, sağlıklıdır” dedi.

HÜKÜMET YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞME BAŞLADI MI?

“Hükümet yetkilileri ile görüşme başladığı söyleniyor” sorusuna ise Mehmet Öcalan, ”Onu gidersiniz hükümetten sorarsınız. Zaten devlet avukatları göndermiyor, kendisi de avukatlar ile görüşmek istemişti bizden önce ama götürülmedi” diye yanıtladı.