BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,69
ALTIN 2.407,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan 5 şehit açıklaması!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de şehit düşen 5 askerle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şemdinli'de 5 askerin şehit olması ile ilgili, ''analar ağladıkça huzur, barış ve kardeşliğin olmayacağını'' ifade ederek, ''başta siyaset kurumu olmak üzere, üzerine sorumluluk düşen her kişi ve kurumun zaman kaybetmeden harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şemdinli'deki 5 şehidin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Analar ağladıkça huzur, barış ve kardeşliğin sağlanamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları kaydetti:
 
''Baskına uğrayan Mehmetçiklere yardıma giden Yüksekova Komando Birliği'nden bir tim, pusuya düştü ve biri üsteğmen 5 askerimiz şehit oldu. Yarın yine ülkemizin dört bir köşesinden ağıtlar yükselecek, Bugün ağlayan analar cenazelerde gözyaşlarını içlerine akıtarak dik durmaya çalışacaklar.
 
Ama biz biliyoruz ki analar ağladıkça huzur, barış ve kardeşlik olmaz. Bunun için başta siyaset kurumu olmak üzere, üzerine sorumluluk düşen her kişi ve kurum daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmelidir. Bu konuda her gecikme, her ihmal, sorumluluktan ve çözüme yönelişten her kaçış anaların yüreğini ağızlarına getirmektedir. 
 
Türkiye elbette ulusal birliğini de bütünlüğünü de koruyacak güce sahiptir. Sorun bugüne kadar alınamayan sonucu almayı sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle insanlık suçu olan terörü, terörist saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine silahlı kuvvetlerimize ve ulusumuza başsağlığı diliyorum''