BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Öcalan evlenme programlarına çıkar

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a böyle yüklendi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te görüşülmesi beklenen yasa ile Abdullah Öcalan'a da eşi ile görüşme hakkının tanınıp tanınmayacağı ile ilgili, "Televizyon İmralı’ya gitti, evlendirme programlarına da çıkartabilirler.” dedi.

Erdoğan’ın, ‘Tutturmuşlar Kürt sorunu. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Vural, iPad’inden Başbakan Erdoğan ve bazı AK Parti'lilerin daha önce yaptığı açıklamaları dinletti. Vural ardından, “Kürt sorunu diye tutturanlar kendileri. Siyasal Kürtçülüğün daniskasını yapıyorlar. Kürt sorunu diye bu millete Kürt kökenli insanları sorun olarak gösteriyorlar, fitne fesat çıkartıyorlar. Sonra, Kürt sorunu diye tutturanlar, diyor. Kılavuzları Kürt sorunu vardır diyor. Recep paşanın partisi var. Parti kılavuzları her yerde ‘Kürt sorunu’ diyor; şimdi de kalkmış, ‘tutturmuşlar bir Kürt sorunu’, diyor… Recep paşanın partisinde Kürt sorunu diye tutturanlar var, aynaya bakınca kendisini rahatlıkla görecektir.” diye konuştu.

YAKINDA MİLLET, YÜRÜ ENSE KÖKÜNÜ GÖREYİM, DİYECEK
Başbakan Erdoğan’ın böbürlenerek milleti küçük gördüğünü savunan Vural, “Bir vatandaş atanmak için Başbakan’a derdini anlatıyor. Başbakan, oyunu al git, diyor. Çiftçiye, ananı al git, diyor. Yakında millet sana, yürü ense kökünü göreyim, diyecek göreceksin. Bu milleti azarlamaya ne hakkın var? O’na oyunu da al git diyorsun da, İmralı’ya neden diyemiyorsun? Barzani’ye neden diyemiyorsun? ABD’ye neden söyleyemiyorsun?” diye sordu. Vural, bu tepkinin ‘gurur, kibir ve enaniyet zihniyetinin dışa vurumu’ olduğunu söyledi.

“ÖCALAN’I YAKINDA EVLENDİRME PROGRAMLARINA DA ÇIKARIRLAR.”
Vural’a, yarın Genel Kurul’da görüşülmesi beklenen ana dilde savunma hakkı ve yasa ile terörist başı Öcalan’a da eş ile görüşme hakkı tanınıp tanımayacağı konusundaki tartışmalar hatırlatıldı. Vural, “Başbakan, bebek katilinin konforunu çok düşünüyor. Acaba televizyonu kendi cebinden mi, örtülü ödenekten mi gönderdi. Yılbaşı hediyesi miydi yoksa doğum günü hediyesi miydi bilmiyorum. Televizyon gitti oraya, belki evlendirme programlarına da çıkartabilirler.” dedi.

“ÇİFTÇİ İÇİN KANUN GETİRMEYENLER, PKK’NIN İSTEKLERİ İÇİN KANUN GETİRİYOR.”
Vural, ana dilde savunma hakkı konusunda ise, “PKK’nın istek ve arzularını TBMM’ye getirenler, siyasal Kürtçülerdir… Resmi dilimiz Türkçe dışında başka dillere zemin hazırlıyorlar. Bu fitnedir, fesattır, ırkçılıktır. Esefle ifade ediyorum ki, Oslo’da KCK ve Kandil ile yapılan protokoller, İmralı’ya gönderdiği özel temsilcilerle yapılan anlaşmaları peyderpey TBMM’ye getiriyor.Bu hukukun üstünlüğü adına, Türk demokrasisi adına utanç verici bir tablodur. Bugün kadro isteyenler için kanun getirmeyenle, çiftçi için kanun getirmeyenler, PKK’nın istekleri için kanun getiriyorlar.” şeklinde konuştu.

“PATRİOTLAR İÇİN KURDELE KESEBİLİRLER.”
Vural, İskenderun Limanı’na getirilen Patriotlar ile ilgili de, “Karşılama töreni yapıyorlar mı? Milli Savunma Bakanı ile Patriotların kurdelesini kesmeye gidebilirler. Yem fabrikası açılışında 5 bakan vardı. Geçenlerde çöp toplama için de açılış yaptılar. Patriotar içinde yakında yapabilirler.” değerlendirmesinde bulundu.