BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.441,30
HABER /  POLİTİKA

Öcalan 21 Mart'ta aramızda olacak

Hakkari'deki Nevruz'da konuşan Gültan Kışanak bu sözleri ile ne demek istedi? Diyarbakır'da Öcalan konuşacak iddiaları ateşleyecek sözler.

Abone ol

İNTERNETHABER - Hakkari'deki Nevruz kutlamasında konuşan BDP eşbaşkanı Gültan Kışanak,  gündeme bomba gibi düşecek bir ifşaatta bulundu.

Kışanak, "Çok kısa bir sürede Öcalan aramızda olacaktır" deyip bunun için de 21 Mart tarihini işaret etti.


Gültan Kışanak'ın Hakkari merkezde yaptığı konuşma 21 Mart'ta Öcalan'ın video mesajının yayınlanacağı iddialarını alevlendirecek.

ÖCALAN DİYARBAKIR NEVRUZUNDA

Kışanak, şu sözleri söyledi;

"Çok kısa bir sürede Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan aramızda olacaktır. Sayın Öcalan 21 Mart'ta Amed (Diyarbakır) Newroz'unda demokratik çözümün yol haritasını açıklayacaktır. Tüm halkların yararlanabileceği bir deklarasyon açıklanacaktır. Bu yeni süreç, demokratik kurtuluş mücadelemizdir."

"Öcalan'a özgürlük Kürtlere statü" pankartının asıldığı Nevruz mitinginde polis sıkı önlemler aldı. Herhangi bir gerilim yaşanmadan başlayan mitingde Kışanak, Demirtaş'ın İmralı'ya gittiği için katılamadığını söyledi.

BAŞBAKAN KUCAKLAŞMAMA KIZDI

Kışanak ardından şöyle devam etti;

"Ben de gitmek istedim; ancak Şemzinan'da gerilla ile merhabalaşmam Başbakan'ı kızdırmış olacak ki engeller konuldu. Ancak ben buradayım Kürdistan'ın kalbindeyim".

İMRALI GÖRÜŞMELERİ İÇİN UMUT

İmralı görüşmelerine de değinen Kışanak, "Bu görüşmelerden bir şey çıkar mı? Güvenmiyorsunuz biliyorum, kuşkuyla yaklaşıyorsunuz biliyorum. Ama yıllardan beri bugüne halkımızla beraber direnerek, bedel ödeyerek, geldik. Bugünden sonra da, aynı direniş aynı inançla şehitlerimizin özgürlük mücadelesini bizler tamamlayacağız. Onların kararlı duruşu devam ettikçe, Öcalan halkıyla buluşacak, Kürt halkı özgürleşecektir" dedi.


ÖCALAN DİYARBAKIR NEVRUZUNA MI KATILACAK?

Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruza katılıp halka hitap edeceğine dair iddialar bir süre önce ortaya atılmıştı. İddiaya göre Öcalan bir video konferans sistemi ile hitap edecek. (DEVAMINI OKU)

öcalanin-uçuk-nevruz-plani.jpg