BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.422,67
HABER /  GÜNCEL

Bu ana yürek dayanmaz!

Manisa'da, şehit yakınlarına övünç madalyaları ve beratlarının verildiği törende duygulu anlar yaşandı

Abone ol

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü nedeniyle Manisa'da program düzenlendi. İlk olarak sabah erken saatlerde Garnizon Komutanlığı’na bağlı askeri şehitlikte tören düzenlendi. 

17 Ağustos 2011'de Hakkari'de şehit olan Turan Kurt'un oğlu babasının ismi okununca gözyaşlarına hakim olamadı.

ekran-resmi-2013-03-18,-15.59.18.png

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutan Vekili Piyade Albay İsmail Polat, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi dernekleri, daire müdürleri ile askeri erkan katıldı. Şehitlikteki anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra şehitler için 3 pare silah atışı yapıldı. Törende Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıldönümü sebebiyle yayınladığı mesaj okundu. Törende Vali Halil İbrahim Daşöz, şehitlik defterini imzaladıktan sonra eşi Nilgün Daşöz ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte şehit mezarlarını gezerek karanfil bıraktı. Şehitlik mezarlığını ziyaret eden şehit yakınları ile öğrenciler şehitlerin mezarlarını tek tek karanfil bırakarak dua ettiler.

ŞEHİT AİLELERİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Şehitlikte düzenlenen törenin ardından Özel Manisa Organize Sanayi Bölgesi Endüstri Meslek Lisesi tarafından Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda “Adsız Kahramanlar“ isimli oratoryo gösterisi sahnelendi. Öğrencilerin Çanakkale Zaferi’nde isimlerinden fazla söz edilmeyen kahramanları canlandırdıkları oratoryo gösterisini davetliler uzun süre ayakta alkışladılar. Oratoryo gösterisinin ardından Vali Halil İbrahim Daşöz, 17 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari’de şehit olan Uzman Çavuş Turan Kurt ile 26 Haziran 2011 günü Van’ın Saray ilçesinde şehit olan P.Kd.Başçavuş Erkan Durukan’ın ailelerine Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ile beratları teslim edildi. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un ismi okunduğu sırada protokolde oturan oğlu Furkan Kurt gözyaşlarına hakim olamadı. Annesi Şerife Kurt oğluna sarılarak sakinleştirdi. Şehit Uzman Çavuş Turan Kurt’un Devlet Övünç Madalyası ile Beratını oğlu Furkan Kurt ile annesi Şerife Kurt alırken, şehit Kd.Başçavuş Erkan Durukan’ın Devlet Övünç Madalyası ile Beratını oğulları Doğukan, Efe ve eşi Emine Durukan aldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, madalya töreninde yaptığı konuşmada, “Şehitlik bizim için çok önemli bir mertebedir. Bizim amacımız şehitlerimizin bize bıraktığı bu vatanı yüceltmek ve korumak, geri bıraktığı yakınlarına ise kendi ailemiz gibi bakmaktır.’’ dedi.