BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,75
ALTIN 2.409,08
HABER /  SAĞLIK

Obeziteyi tetikleyen tehlike

Stres sahibi aileleri ve özellikle de çocuklarını bekleyen obezite tehlikesi günden güne artıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)
Kanadalı bilim adamlarının yaptığı araştırma doğrultusunda; stres altında büyüyen çocukların obeziteye yakalanma riski daha yüksek.


Yapılan araştırmada obez çocukların ailesi ile yaşadığı stres dolu ortam vücut kitle endeksinin %2 oranında artmasına sebep oluyor.Ayrıca stres sahibi ailelerin çocuklarının normalden %7 oranında daha hızlı şişmanladığı tespit edildi.

02.20131209104944.jpgKanadalı doktor Ketan Shankardass çocukların erken yaşta beslenme alışkanlığının düzene alınması gerektiğini aksi takdirde obeziteye yakalanma riskinin arttığını ve ilerliyen yaşlarda büyük sağlık problemleri yaşayacaklarını açıkladı.

Yaptığı açıklamada 'Çocukluk zamanı önemli bir evredir.Çocukların beslenme alışkanlıkları sıklıkları ve aktif yaşamda bulunmaları düzen altına alınmalıdır. Aksi takdirde geri dönülemez veya geri dönülmesi güç kilo fazlalıkları gözlenicektir.

'Beslenme şeklinde değişim önemli'

Aileler stresli durumlarını değiştirmeli çocuklarını fast food ve abur cubur beslenme tarzından daha sağlıklı ev yemeklerine yönlendirmelilerdir. 

Ailevi stresin aynı zamanda çocuklar üzerinde çok ve sık yeme az egzersiz yapma gibi birçok biyolojik sebeplere yol açtığı açıklandı.


St. Michael Hastanesi Çocuk Sağlığı bölümünün yaptığı araştırmada solunum ve hava kirliliğinin çocuklar üzerinde uzun vadede büyük ve yıkıcı etkilere sebep olduğuda açıklandı.