BIST 9.966
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

Sahte polise suçüstü

Ataşehir’de kendisini Interpol polisi olarak tanıtarak tır sürücülerini dolandıran Pakistan uyruklu bir kişi yakalandı. Sahte polis, sürücüleri 25 bin euro dolandırdı.

Abone ol

İstanbul Erenköy Gümrük Müdürlüğü’ne gelen çok sayıda tır sürücüsü kendisini Interpol polisi olarak tanıtan bir kişi tarafından paralarının alındığını belirterek polise müracaat etti. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri eşgalini aldıkları Hussain Ali Syed isimli Pakistan uyruklu kişiyi bir tırın içinde sürücü kabininde a yaparken suçüstü yakaladı. Syed’in yapılan üst aramasında tır sürücülerini dolandırmak için gösterdiği sahte polis kimliği ele geçirildi.

Cüzdandan para çaldı
Syed’in tır sürücülerine sahte polis kimliğini gösterdikten sonra arama yaparken, sürücülerin cüzdanlarındaki paraları aldığı öğrenildi. Gözaltına alınan Syed’in yakalanmamak için ayda 3 kez gümrük önüne geldiği ve güvenlik kamerası olmayan yerlerde yabancı tır sürücülerini dolandırdığı öğrenildi. Sürücüleri dolandıran Syed’in 6 tır sürücüsünden toplam 25 bin euro para aldığı bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayın’a sevkedilen Syed, tutuklanarak Maltepe cezaevine gönderildi.