BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  DÜNYA

Hamile kadın 5 saatte kurtarıldı

Muş’ta yolu kapanan köyde rahatsızlanan hamile bir kadın, 5 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı. <br/>Kar yağışı ve tipi nedeniyle...

Abone ol

Muş’ta yolu kapanan köyde rahatsızlanan hamile bir kadın, 5 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan merkeze bağlı Gümüşali köyünde, ilk çocuğuna hamile olan Benazi Taşdemir’in, doğum sancılarının artması üzerine, köy muhtarı Halit Sönmez sağlık ekiplerini arayarak yardım istedi. Bölgeye gönderilen ambulans, olumsuz hava şartları nedeniyle ilerleyemeyince, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü’ne haber verildi. Bölgeye 2 arazi aracı ve 1 kar motoruyla giden AFAD ekipleri de, köye 1 kilometre mesafeye kadar ilerledi. Yolun ulaşıma kapalı olmasından dolayı köye gidemeyen AFAD ekipleri, sağlık personelleriyle birlikte köye doğru yürümeye başladı. yaklaşık 1 kilometrelik yolu yürüyen ekipler, köy girişinde hasta kadını ve yakınlarını alarak tekrar araçların beklediği yere getirdi. Burada kar motoruna bindirilen hamile kadın, zorlu bir yolculuğun ardından ambulansa alındı. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan hamile kadın, daha sonra Muş Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları bölümüne kaldırıldı.
Hamile kadının kayınpederi Mehmet Salih Taşdemir, gelininin akşam saatlerinde sancılarının arttığını söyledi. Köy yolunun ulaşıma kapalı olmasından dolayı köyden çıkamadıklarını ifade eden Mehmet Salih Taşdemir; “Biz de telefonla yardım istedik. Uzun bir bekleyişin ardından AFAD ve sağlık ekipleri gelerek hastamızı ambulansa ulaştırdı. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Köy Muhtarı Halit Sönmez ise: “Gece saat 00.00 sıralarında köyümde hamile bir kadının sancıları arttı. Ben de AFAD’ı aradım. AFAD ekipleri sağlık personelleriyle birlikte köyümüze ulaştılar. AFAD ve sağlık teşkilatına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
(İHA)