BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  DÜNYA

Obama'nın konuşmasındaki Türkiye bölümü

ABD Başkanı Barack Obama ulusa sesleniş konuşması yaptı. Obama'nın konuşmasında Türkiye ve Müslümanlar da yer aldı.

Abone ol

ABD Başkanı Obama, San Bernardino saldırısı sonrası 3. ulusal sesleniş konuşmasını yaptı. Bireysel silahlanmaya dikkat çeken Obama, ABD'nin terörle mücadele stratejisini anlattı.

Eğit- donat'ın süreceğini ilan eden Obama, konuşmasında Türkiye'yi de geçirdi ve 'Suriye sınırını kapatmak için birlikte çalışıyoruz' dedi.
 
ABD Başkanı Barack Obama, 3. kez Oval Ofis’ten halka seslendi. Tüm kanallardan canlı yayınlanan konuşmasında San Bernardino saldırısını ‘terör eylemi’ olarak niteleyen Obama, ABD halkının güvende tutma sözü verdi.

IŞİD'İ YOK EDECEĞİZ

IŞİD gibi örgütlerin Irak ve Suriye'deki kaos ortamından yararlanarak güçlendiğine değinen Obama, "Başkumandan olarak ABD halkının güvenliğinden daha büyük bir sorumluluğum yok. Bize zarar vermek isteyen IŞİD veya diğer örgütleri yok edeceğiz" dedi.

EĞİT-DONAT'A DEVAM

Ardından bu doğrultuda atacakları adımları sıralayan Obama, teröristlerle her ülkede mücadele etmeye devam edeceklerini ve sahada IŞİD’le savaşan ‘on binlerce’ Iraklı ve Suriyeli güçleri eğitip donatmayı sürdüreceklerini belirtti.

TÜRKİYE İLE ÇALIŞIYORUZ

Özel Harekat Kuvvetleri’nin de bu iki ülkede konuşlandırıldığını hatırlatan Obama, örgütün yabancı savaşçı toplamasını önlemek için dost ve müttefiklerle çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. Bu bağlamda Avrupalı devletlerle de istihbarat paylaşımını artırdıklarını belirten Obama, "Türkiye'yle Suriye sınırını kapatması konusunda çalışıyoruz" diye konuştu.

'MÜSLÜMANLAR BİZİM ARKADAŞLARIMIZ' 

Irak ve Suriye’de uzun ve maliyeti yüksek bir savaşa bir kez daha girmek istemediğini yineleyen Obama, Müslümanlar konusunda da halkına şu çağrıyı yaptı;

"Bu mücadeleyi Amerika ve İslam arasında bir savaş olarak tanımlayarak birbirimize sırtımızı dönemeyiz. Bu da IŞİD gibi grupların istediği bir şey. IŞİD, İslam adına konuşmuyor. Onlar cani ve katiller ve onlar nefret dolu ideolojilerine karşı çıkan milyonlarca vatansever ABD’li Müslümanın da aralarında yer aldığı dünyadaki bir milyardan fazla Müslümanın küçük bir kısmını teşkil ediyorlar. Dahası, dünyadaki terör kurbanlarının büyük çoğunluğu Müslümanlar. Eğer terörizmi yenmede başarılı olmak istiyorsak, Müslüman toplumları şüphe ve nefretle itmek yerine, onları en güçlü müttefiklerimiz olarak görmeliyiz. Onlar bizim arkadaşlarımız, komşularımız, iş arkadaşlarımız, spor dünyasındaki kahramanlarımız ve evet ülkemizi savunmak için ölmeye hazır kadın ve erkek üniformalı askerlerimiz. Bunu her zaman hatırlamak zorundayız.”