BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,57
ALTIN 2.381,69
HABER /  GÜNCEL

O sözü söylemezlerse hapse girecekler!

Kandil kampından inen 8 kişiyle, Mahmur'dan gelen 22 kişi eğer o sözü söylemezlerse hapse girecekler!

Abone ol

Demokratik açılım sürecine destek vermek için PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla terör örgütünün Kuzey Irak’taki Kandil Dağı kampından inen 8 PKK’lı ile Mahmur Kampı’ndan gelen 4 çocuk dışındaki 22 kişiye, pişmanlıklarını dile getirmemeleri halinde cezaevi yolu görünüyor.

PİŞMAN OLDUK DEMELİLER

AHT'nin haberine göre; Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda herhangi bir silahlı eyleme katılmadığı belirlenen 8 PKK’lı hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan dava açılacağı öğrenildi. 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak olan ve teslim olduklarında pişmanlıklarını dile getirmeyip “Sayın Öcalan” ifadesini kullanan PKK’lıların, aynı ifadeyi tekrarlamaları durumunda ceza alabileceği belirtildi.

22 KİŞİYE İNCELEME

İddianamenin hazırlanması için Mahmur Kampı’ndan gelenlerden 4 çocuk dışındaki 22 kişi hakkındaki araştırmanın da sonuçlanması bekleniyor. 22 kişinin örgütle bağlantısı saptanmazsa haklarında dava açılmayacak.
Türkiye’ye döndüklerinde Habur Gümrük Sahası’nda 4 özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet savcısına ifade veren PKK’lılar, “Demokratik açılımı duyduk, Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine geldik.

Tıkanan süreci açmak için geldik” şeklinde ifade vermişti. Gelenler, herhangi silahlı bir eyleme katılmadıkları yönünde jandarma ve polisten gelen rapor üzerine TCK’nın “Etkin pişmanlık” hükmü uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

PİŞMANLIK ŞARTI

Sanıklar mahkemede pişmanlıklarını beyan etmezse ve gönüllü olarak örgütten ayrılma yerine “Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine geldik” beyanında bulunmaya devam ederse TCK’nın 314.maddesi uyarınca 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırabilir.