BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.503,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mamak'da kaçak boğa timi kuruldu

Mamak Belediyesi, bayramda kaçak kurban olaylarının önüne geçmek için Boğa Timi kurdu.

Abone ol

Hava basınçlı tabancalarla donatılan veteriner hekimlerin de yer aldığı tim, 24 saat boyunca hizmet verecek.

Mamak Belediyesi, kaçak kurbanları yakalamak üzere Boğa Timi kurdu. 3`er kişiden oluşan 4 ekip, Bayram süresince 24 saat Mamaklıların hizmetinde olacak. Merkez etkili kas gevşetici uyuşturucu enjeksiyon atan karbondioksit kartuşlu özel tüfeklerle donatılan tim, ihbarlar doğrultusunda, kaçan kurbanlıkları yakalayacak.

Vatandaşlar, Bayram boyunca şikayetlerini 444 0 149 Alo Mamak Hattı`na, 550 70 79 No`lu Alo Zabıta Hattı`na ya da 368 18 12 No`lu Veteriner Birimi`ne iletebilecek.

Bayram süresince vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat nöbette olacaklarını bildiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, vatandaşların modern bir hizmet alabilmeleri için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Kurban Bayramı`nda olumsuz görüntülerin oluşmaması için her türlü önlemi aldıklarını belirten Akgül, kaçak kurbanların, veterinerlerin de yer alacağı eğitimli timler yardımıyla yakalanarak, sahiplerine teslim edileceğini kaydetti.
Akgül, `Bayram süresince hizmetlerin aksamadan yürütülmesi için Belediye`ye bağlı müdürlüklerde nöbetçi ekipler oluşturuldu. Müdürlüklerimiz şikayetleri değerlendirerek, çözüm bulmak amacıyla görevlerinin başında olacaklar.` dedi.
Belediye`nin belirlediği alanlar dışında kurban kesimine ve satışına kesinlikle izin verilmeyeceğini söyleyen Akgül, aykırı davrananlara cezai işlem uygulanacağının altını çizdi.