BIST 11.008
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,17
HABER /  MAGAZİN

Şafak Sezerden ağır yanıt!

Oyuncu Şafak Sezer, sinema filmlerindeki küfürlü konuşmaları eleştirenlere çok sert bir yanıt verdi.

Abone ol

Oyuncu Şafak Sezer, sinema filmlerindeki küfürlü konuşmaları eleştirenlere çok sert bir yanıt verdi, "Böyle konuşmalar geliyor, bir gün bi tanesine takılırım, bir tane çakarım" dedi.

Rol aldığı son filmi "Kolpaçino - Bir Şehir Efsanesi" vizyonda olan Şafak Sezer, sinema filmlerinde küfür kullanılmasına ilişkin gelen eleştirileri sert bir dille yanıtladı.

Ayakligazete.com'un haberine göre, son dönemlerde komedyen yerine oyuncu olarak anılmak istediğinin ısrarla altını çizen ve artık yazarlık ve yardımcı yönetmenliğe ağırlık verdiğini söyleyen Şafak Sezer, son günlerde sinema ve televizyon dizileri hakkında tartışılan cinsellik ve küfür kullanımına ilişkin eleştirileri değerlendirdi.

"Bir gün bir tanesine çakarım, beni tanıyanlar tanıyor"

Öpüşme ve sevişme sahnelerinin çocuklar üzerinde küfürden daha zararlı etkileri olduğunu savunan Şafak Sezer, kendi filmlerindeki küfürlü sahnelerin büyük eleştiri almasına hayli öfkeli. "Sinema özgür bir yerdir, biz böyle iş yapıyoruz isteyen gelir isteyen gelmez" diyen Şafak Sezer, küfür eleştirenleri de insanların ekmeğiyle oynamakla suçlayarak, "Böyle çok konuşmalar falan geliyor, bir gün bir tanesine takılırım, bir tane çakarım. Beni tanıyanlar tanıyor, bu işleri kapatsınlar. Küfürmüş, bilmemneymiş, insanların ekmeğiyle oynamasınlar" diye konuştu.

"Dizilerde ensest ilişkiler var"

Televizyon dizilerinde kullanılan cinselliğin küfürden daha tehlikeli olduğunun altını çizen Şafak Sezer'e vizyona girmeye hazırlanan son filmi Kutsal Damacana 2'de birlikte rol aldığı Mustafa Üstündağ da katıldı. Mustafa Üstündağ, Aşk-ı Memnu dizisine gönderme yaparak, "Kaş yapalım derken göz çıkarmayalım. Yakın akrabasıyla cinsel ilişki kuruluyor dizilerde. Amca-yenge artık enseste girdiler. Sinemada küfürün eleştirilmesiyle dizilerde öpüşme olması çelişiyor" derken, Şafak Sezer de yetkililere seslenerek, "Ben de diyorum ki o zaman, madem sinemada küfür var, o zaman televizyonunuza hakim olun" diye konuştu.

"Ahkam kesenler önce televizyonu düzeltsin"

Bu tartışmalardan oldukça sıkıldığını söyleyen Şafak Sezer, konuya son noktayı şu sözleriyle koydu: "Bu bana rahatsızlık veriyor, bunlarla ilgili tartışmalar ciddi anlamda rahatsız edici. Bu işleri çok bulandırmayın. Çok altına gitmeyin, ahkam kesiyorsanız da önce televizyonunuzu, tiyatrosunu düzeltin. Erotizm kapalı kapılar ardındadır, sen onu televizyona koyuyorsun ama küfüre karşısın. Çocukları bahane gösteriyorlar, biz de çocuklar sinemaya gelmesinler diyoruz."