BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  GÜNCEL

Şantaj DVDsi hakkında şok bilgi

üst düzey kamu görevlileri ile ailelerine ait çok sayıda şantaj görüntüsü olduğu ileri sürülen DVD uzmanları bile şaşırttı.

Abone ol

www.sonsayfa.com sitesinin özel haberine göre kamuyounu bir süredir meşgul eden ve üzerinde büyük tartışmalar başlatılan 51 Nolu DVD hakkında verilen karar kriminal laboratuvar uzmanlarını şaşırttı. Mahkeme heyetinin DVD üzerinde aldığı karar şaşkınlık yarattı.

Mahkeme, içinde üst düzey kamu görevlileri ile ailelerine ait çok sayıda şantaj görüntüsü olduğu ileri sürülen 51 nolu DVD ile ilgili de önemli bir karar aldı.

Tutuklu sanık Levent Göktaş'a ait olduğu iddia edilen DVD ile ilgili parmak izi raporunda, üzerlerinde parmak izi incelemesi yapılmasının CD ve DVD'lere zarar verebileceği belirtiliyordu. Heyet bu uyarıyı dikkate aldı DVD'nin kanıt niteliğinin kaybolmaması için, parmak izi incelemesi yapılması yönünde daha önce verdiği karardan vazgeçti.

DELİLLERE ZARAR GELMEZ

Kriminal laboratuvar uzmanları bu konuda mahkemeyle aynı düşünmüyor. Levent Göktaş’a ait olduğu ileri sürülen CD ve DVD’ler üzerinde yapılacak parmak izi incelemesinin kesinlikle kayıtlara zarar vermesinin mümkün olmayacağı konusunda görüş bildiriyorlar. Tozlama yöntemiyle parmakizi görünürleştirildikten sonra musluk suyuyla yıkamanın CD ve DVD yüzeyini temizlediğini, iyot buharı tekniğinde ise, iyot kendi kendine buharlaştığından temizleme işlemine dahi gerek kalmadığını, bu işlemler sonunda data ve görüntüde kayıp yaşanmadığını belirtiyorlar.

Parmak izi ve delilleri ortaya çıkarma konusunda ileri tekniklerin uygulandığı Türkiye’de CD ve DVD’ler üzerinde yapılacak parmak izi incelemesi davaya farklı bir boyut kazandırabilir. Ancak mahkeme heyeti gelen istekler doğrultusunda parmak izi alınması kararını şimdilik ertelemiş görünüyor.

Yapılacak incelemede kamuoyunda büyük infiale neden olan 51 Nolu DVD’nin üzerinde kimlerin parmak izi olduğu ortaya çıkacak. Ancak bu önemli ayrıntıya delillerin zarar görme ihtimali nedeniyle sıcak bakılmıyor.

Kriminal laboratuvar uzmanları ise parmak izi incelemesinde delillerin zarar görmesi diye bir konunun mümkün olmayacağının ısrarla üzerinde duruyor.