BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,55
ALTIN 2.379,56
HABER /  GÜNCEL

Günaydan internet medyasına destek

İnternet medyasının yasasının çıkmasına bir destek de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de İnternet Medyası’nın hızlı ve önemli bir gelişme gösterdiğini ancak mevzuat düzenlemesinde bu hıza yetişilemediğini, yasal düzenlemenin gerektiğini söyledi.

Bakan Günay İNTERNETHABER Ankara Temsilcisi Zübeyir Kındıra ve muhabir Nergis Demirkaya’yı kabul ederek İnternet Medyası'nın sorunlarını dinledi. Bakan Günay, yasaların hep hayatın gerisinde kaldığına dikkat çekerek, “Bilginin özgürce gezmesi, ama doğru bilginin özgürce gezmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bu konuda İnternet Medyası’nın istediği yasal düzenleme için ben de elimden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazırım” dedi.

İNTERNET MEDYASI YASASINI ANLATTIK

Günay’a internet medyasının geldiği nokta ve sorunları ile ilgili şu bilgileri aktardık:

“Son 10 yıldır yeni bir medya gerçeği var. Habercilikte daha hızlı, ayrıntılı ve özgür bir ortam sunan İnternet Medyası gerçeği var. Ancak gazete ve televizyonlarla rekabet eden, önemli haberlere imza atan medyanın bu yeni dalının hala yasası yok. Şu an radyo, televizyon ve gazete gibi internet medyasının da basın yasasına girmesi için bir çalışma yürütülüyor. Hazırlanan yasa taslağı Meclis’te ve hükümetin gündeminde. İnternethaber olarak internet medyasına şekil verecek bu yasanın çıkması için destek arıyoruz. Bu amaçla Meclis Başkanı’ndan, ilgili tüm bakanlara ve iktidar ve muhalefet partilerin temsilcilerine her fırsatta konuyu anlatıyoruz, katkı istiyoruz.”

GÜNAY : “DESTEĞE HAZIRIZ”

İnternet medyasıyla ilgili özellikle aslı olmayan haberlerin yayınlanmasına tepki gösteren Bakan Günay da, yasanın çıkması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi. Yasaların hayatın hep gerisinde kaldığını söyleyen Bakan Günay, “Özel televizyonlar ilk çıktığında da ciddi bir yasal boşluk vardı. Teknolojik gelişmeye mevzuatın ayak uydurması zaman alıyor. Hukuk hayatı her zaman geriden takip eder. Ama hayatın gerçeği ile yasaklar örtüşmez. Biz doğru bilgiye ulaşılsın, sahtekarlıklardan sakınılsın, yanlış değil gerçek yayınlansın çabasına destek oluruz. Bilginin özgürce gezmesi, ama doğru bilginin özgürce gezmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yasanıza destek vermeye hazırım ” dedi.