BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

O skandal tabuta 'tuhaf' savunma

Neşet Ertaş'ın cenazesinde tabuta yönelik eleştirilerin hedefindeki Kırşehir Belediyesi'nden açıklama geldi.

Abone ol

Kırşehir Belediye Başkanı, Neşet Ertaş'ın tabutunda yer alan ve eleştirilere neden olan 'Kırşehir Belediyesi' yazısıyla ilgili açıklama yaptı:

"Görevimizi en iyi şekilde yapma telaşı içindeyiz, başka bir hedefimiz yok. Kırşehir Belediyesi'nin bütün tabutları standarttır."

1.20120927084832.jpg'Bozkırın Tezenesi' lakaplı ünlü ozan Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Sanat ve siyaset dünyasından isimlerin de aralarında olduğu binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde Ertaş'ın tabutunun üzerindeki 'Kırşehir Belediyesi' yazısı tepki çekti.

Ünlü ozanın cenazesi üzerinden belediyenin reklamını yapma çabası çirkindi. Sosyal medyada da eleştirilerin hedefi olan Kırşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama geldi.

BİRİLERİ SİYASET YAPMAK İSTİYOR

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamada ''Birileri herhalde ustamızın cenazesinde siyaset yapmak istiyor. Kırşehirliler olarak ustamıza son görevimizi en iyi şekilde 0.20120927085320.jpgyapmanın derdi ve telaşı içindeyiz. Başka hiçbir kaygımız yok. Kırşehir Belediyesi'nin bütün tabutları standarttır'' dedi.

BU PROVOKATİF HAREKET

'Kırşehir Belediyesi' yazısının eleştirilmesini hayretle karşıladığını belirten Bahçeci, şunları kaydetti:

"Bu, bizim aklımıza gelmedi. Birileri herhalde ustamızın cenazesinde siyaset yapmak istiyor. Bunun öncesinde de bu tür provokatif eylemler oldu ama biz buna bulaşmadık, bulaşmayacağız da. Biz görevimizi yaptık.

Kırşehirliler olarak, Kırşehir Belediyesi olarak ustamıza en layık şekilde hem cenaze töreninde hem de cenazeden sonra misafirlerimizin ağırlanmasında bütün görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirdik.

2.20120927085031.jpgART NİYETLİLİK

Bunu art niyetli kişilerin siyaset yapma arzusu olarak görüyoruz. Bunu ayrıca kınıyoruz. Bizim kesinlikle böyle bir şeyimiz yok. Kırşehirliler olarak ustamıza son görevimizi en iyi şekilde yapmanın derdi ve telaşı içindeyiz. Başka hiçbir kaygımız yok. Kırşehir Belediyesi'nin bütün tabutları standarttır. Buna özel bir tabut yapılmış değil.

Mevcut tabutumuz ne ise o tabutla bu şekilde cenazeyi kaldırdık. Bunun altında başka bir şey aramak doğru değil. Ustanın ruhunu rahatsız eder diye düşünüyorum. Bu şekilde hareket edenleri ben de esefle izliyorum.''