BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Boyner'e sert yanıt!

'Başbakan'dan korkuyorum' diyen Ümit Boyner'e Başbakan Erdoğan'ın yanıtı gecikmedi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in, ''Başbakan'dan korkmuyorum'' sözlerini sert dille eleştirdi.

"TÜSİAD'ın başındaki bir hanımefendiyi korkutmak gibi bir derdim yok. Böyle bir seviyesizliğin içine de girmem."

Kanal 7 ve Ülke TV'de ortak yayınlanan, ''İskele Sancak Özel'' programına katılan Erdoğan'a TÜSİAD'tan gelen eleştiriler soruldu. İşte Erdoğan'ın yanıtları...

ERDOĞAN'DAN KORKUYORUM

''Korkulması gereken bir şey var mı? Başbakan olarak bir sivil toplum kuruluşu başkanına ne yapabilirsiniz veya herhangi bir kişi sizden korkmalı mı?'' sorusu üzerine, ''Bir hanımefendinin benden korkup korkmamak gibi bir yaklaşım içine girmesini doğru bulmam. Kalkıp benim de tabii TÜSİAD'ın başındaki bir hanımefendiyi korkutmak gibi bir derdim yok. Böyle bir seviyesizliğin içine de girmem. Ama kurumsal olarak bir yanlışın içine girdikleri zaman bizden gereken cevabı alır. En azından ben, bu kurumu boykot ederim'' dedi.

İŞLEVİ FARKLI OLMALI

TÜSİAD'ın çok daha farklı bir işlevi olması gerektiğini dile getiren Erdoğan, TÜSİAD toplantısında Türkiye'nin yerli otomobilini yapması önerisinde bulunduğunu anımsatarak, şöyle konuştu:

''Yapmamak için ne gerekiyorsa onun adımlarını atmışlardır. Aklıma benim geçmişte olan bazı şeyler geldi. TÜSİAD içinde, bu ülkenin devlerinden birinin lafı geldi. 'Ben böyle bir şeyi yapmasam da ithal ederim.' Böyle bir zihniyet, bu ülkeyi sıçratmaz. İşte bu, frene basmaktır. Halbuki biz ciddi miktarda otomobil ihracatı yapıyoruz. Kendi otomobilimizi yapalım, hem bunu iç piyasada kullanalım hem dünya ülkelerine ihraç edelim. Niye aynı heyecanı taşımıyor?

Ben siyasetçiyim. Bunu onların düşünmesi lazım. Başbakan ya da siyasi iktidar ufuk verir. 'O işi yapar' diye bir şey yok. Biz devleti bütün ekonominin içinden neredeyse çektik. Niye? 'Gelin bu işi siz alın, özel sektör olarak siz bu işi yüklenin. Ne gerekiyorsa bunu yapalım' dedik.''

AŞAĞILIK BİR DURUMA GİRMEM

Başbakan Erdoğan, yatırım için sağlanan kolaylıklardan da bahsederek, ''Ama sen, 'korkarım, korkmam.' Nereden çıktı bu? Bir medya mensubu sana bu soruyu sorsa bile, 'Sayın Başbakan'la korkmak, korkmamak... Ben bu tür şeyleri konuşamam'. Böyle bir şeyin denmesi lazım herhalde. Benim böyle bir derdim, sıkıntım yok. Bir hanımefendiyle de korkutmak gibi aşağılık bir durum içine girmem'' diye konuştu.

Tavrının kurumsal olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, ''Kurumsal olarak, bundan sonraki süreçte kendilerini normalleşme içine sokmadıkları takdirde bu tavrım aynen devam edecektir'' ifadesini kullandı.

Erdoğan, TÜSİAD'ın toplanan vergilerin yüzde 85'ini ödediğine değinerek, ancak bu rakamın olması gereken yerde bulunmadığının altını çizdi.