BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O sanık bugün konuşacak

Danıştay Davası'nın bugünkü duruşmasında Ergenekon'la ilgili çok önemli bilgiler açığa çıkacak.

Abone ol

Bugün Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik     saldırılarla ilgili 9 kişinin yargılanmasına, Ankara 11. Ağır Ceza    Mahkemesi'nde devam edilecek. Ve Danıştay davası sanıklarından biri bugünkü duruşmada bildiği her şeyi anlatacak.

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar Taraf Gazetesi'ne verdiği röportajda çok önemli bilgiler verdi. "Danıştay davası sanıklarından birinin Sincan Caezaevi'nde avukatıyla görüşüp bugünkü duruşmada bildiği her şeyi anlatacağını söyledi."

İşte Tayyar'ın iddiaları:

Danıştay davasının iddianamesi tamamen türban çetesinin eylemi olarak şekillendirildi. Ancak sanıkların ifadelerine ve son Ergenekon dosyasına baktığımızda Danıştay saldırısı hiç de öyle dini bir eylem gibi gözükmüyor. Ve şimdi Danıştay davasının tutuklu sanıklarından biri konuşmayı düşünüyor. Bu sanık geçen Perşembe günü bir avukatla görüştü. Bu odada yapılan konuşmalar, sorulan sorulara verilen cevaplar Ergenekon'a kadar uzanabilir.

ALPARSLAN ASLAN DAVAYI ERGENEKONDAN UZAKLAŞTIRMAYI BAŞARMIŞTI

Danıştay davasının tetikçisi Alparslan Aslan olaydan hemen sonra yakalandı ve hiç konuşmadı. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaları kimden aldığını da söylemedi. Sorgusunda 'Ben zaten birkaç gün sonra serbest kalacağım Çünkü darbe olacak' gibi laflar etti. Sonra Sincan Cezaevi'ne kondu. Kırk gün sonra 'Ben konuşmak istiyorum' diye bir dilekçe verdi. 'Benim liderim Salih Kunter' dedi. Salih Kunter 80 yaşlarında muhafazakar bir adam. Arslan'ın verdiği ikinci isim ise Süleyman Esen oldu. O da muhafazakar bir avukat. Bir anda davanın seyri değişti.

O ZAMAN DAVA AÇILMAYAN TEKİN ŞİMDİ ERGENEKON'DA YARGILANIYOR

Bu iki şahsın adı daha önce hiçbir yerde geçmemişti. Hemen yeni bir iddianame hazırlandı ve 'Bu üç kişi türban kararıyla ilgili olarak Danıştay'a dini bir eylem düzenledi' dendi. Oysa o zaman Danıştay baskınıyla bağlantılı olarak şühheliler arasında adı geçen ama haklarında dava açılmayan emekli asker Muzaffer Tekin gibi isimler bugün Ergenekon davasında yargılanıyor. Oysa Muzaffer Tekin'le Alparslan Aslan'ın organik ilişkileri var. İkisi Doğuş Factoring ortakları. Muzaffer Tekin'le ilgili yapılan aramada fünyesi çekilmiş iki el bombası blundu. Bunlar Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombaların seri numaralarıyla aynı. İşte şimdi Danıştay sanıklarından biri konuşmayı düşünüyor.

HABLEMİTOĞLU'NU ERGENEKON ÖLDÜRDÜ

Necip Hablemitoğlu'nu Ergenekon'un öldürdüğünü iler sürüyor bu sanık. Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılmadan birkaç gün önce, 27 Nisan 2006'da İstanbul Ataşehir'de Veli Küçük'ün de katıldığı büyük bir toplantı yapıldığını ve bombanın atılmasın o toplantıda karar verildiğini iddia ediyor.  Eğer bu sanık konuşursa Danıştay davasının seyri değişebilir. Ama Danıştay davası sanıkları cezaevinde yalnız değiller. Devamlı ziyaretçileri var.

İSTİHBARATÇILAR SANIĞI ZİYARET EDİYOR

Sürekli kontrol altındalar. Birileri gidiyor, hep onlarla konuşuyor. Mesela Danıştay tetikçisi Alparslan Aslan'ın da sürekli ziyaretçisi oluyormuş. Hatta bazen Arslan'ın cezaevi dışına çıkarıldığı da söyleniyor. Arslan'ın tüm ziyaretçilerinin bir dökümü çıkarılsa bazı ipuçları bulunur. Yakalandığı andan itibaren cezaevinde onu kimler ziyaret etti, ne kadar süreyle ne konuştular? Bunların hepsi kayıt altındadır ama…

Ziyarete gidenlerin bir kısmı da istihbarat teşkilatından...

Kaynak: Taraf