BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL

Fıkra değil, hepsi gerçek!

Trabzonlu Bakan Faruk Nafiz Özok anılarını anlattı. Hepsi de fıkra gibi...

Abone ol

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nin tanıtımı amacıyla düzenlenen yemekte ilginç bir anısını anlattı.

Bakan Özak, Trabzonspor'un başkanlığını yaptığı dönemde Gürcü ikiz futbolcular Şota ve Arçil'i almışlar. Ancak iki futbolcu da bekledikleri gibi çıkmamış. Bakan Özak onlarla ilgili komik bir anısını şöyle anlattı:

AYNI ADAMDAN İKİ TANE

"Şota-Arçil’den çok sıkıntı çektik. Bir maç kötü, iki maç kötü, üç maç kötü, dördüncü maçtayız. Biz öndeyiz, arkadan da birisi bağırıyor 4 maç kötü ya, 'Ha bu yönetim ne kadar geri zekalıdır aynı adamdan 2 tane aldı' diye."

Yemektekilerin ısrarı üzerine birkaç fıkra daha anlatan Özak, Trabzon’da yaşanmış bir olayı da şöyle aktardı:

UYANIK TRABZONLU

"1975’te Kıbrıs harekatından sonra bizim eski çalışma bakanımız Ali Rıza Uzuner ağabey, Trabzon’dan Kıbrıs’a adam yolluyor. Yaşlı, sakallı bir amcamız var birşeyi kumaşa beze sarmış, arabaya binmeye çalışıyor, hiç kimseden de yardım kabul etmiyor, ha düştü ha düşecek. Ağır da birşey amcanın taşıdığı. Ali Rıza ağabey demiş ki 'Ya ağabey, yardım edelim sana'. Amca 'Uşağım gel ama kimseye deme' demiş. Ali Rıza ağabey taşıdığı şeyi açmış ki eski yazılı bir mezar taşı. 'Amca ha bu nedir, niye getiriyorsun Kıbrıs’a', Amca demiş ki 'Ya Ali Rıza, aptalluk yapma. Ya bize 15 yıl sonra çık burdan derlerse, diyeceğim ki babamın mezarı buradadır."