BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL

Özkökden Erdoğana yanıt

Özkök "aldatıldım" diyor... Aldatan kişi ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Peki bu nasıl olabilir?

Abone ol

NTV'de Can Dündar'ın sunduğu Neden programına telefonla bağlanan Ertuğrul Özkök, Başbakan'ın çıkışında haksız olduğunu savundu.

Ertuğrul Özkök, Başbakan Erdoğan'ın sözlerinin siyasi olarak değerlendirmek istediğini, aksini düşünmediğini belirterek "Ben mutlaka hükümeti desteklemek durumunda değilim. Kendi fikirlerim ve doğrularım var. Hükümetle menfaat ilişkimiz olsaydı hükümetin karşısında değil yanında olmamız gerekirdi."

'Kendimi aldatılmış hissediyorum' diyen Ertuğrul Özkök Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi meydanlarda uzlaşma ile adayı belirleyeceğim diyen Başbakan daha sonra adayını dayatmış ve seçtirmiştir" dedi.

ŞANTAJ İDDİASI

Bu kavga bitecek gibi değil.. Aksine büyüyecek.. Özkök bunun sinyallerini bugünkü köşesinde verdi. Dün "Çoğunluğun zorbası" ifadesini kullann Özkök, bugün de bir iddiayı köşesine taşıdı.

Hükümetin türban tavrı nedeniyle Doğan Grubu'nu tehdit ettiğini iddia etti. Özkök, Meğer o cümle ciddiymiş dedi. Peki neydi o cümle.. Hükümete yakın bir köşe yazarının şu sözüne dayandırıyor: "Türban konusundaki muhalefetiniz yüzünden basın dışı çıkarlarınız zedelenir." 

O KİŞİ FEHMİ KORU

Bu cümlenin sahibini tahmin etmek zor değil. O kişi Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru. 10 Şubat tarihli yazısının sonunda Koru bakın Doğan Grubu'na nasıl sesleniyor:

"Sadece bir medya grubuna sahip değil Aydın Doğan, hemen her alanda ekonomik çıkarları var. Bu akılla yola devam ederlerse yalnızca medyadaki itibarları elden gitmiş olmayacak..."