BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

O politikacı Türk olsaydı (video)

Avusturyalı politikacı Norbert Kapeller, 10 yıl önce ölen yakınının engelli kartını kullanırken yakalanınca istifa etmek zorunda kaldı.

Abone ol

Avusturya Halk Partisi (ÖVP) politikacılarından Norbert Kapeller ölmüş olan kayın pederinin engelli kartı ile yakalanınca istifa etmek zorunda kaldı.

ÖVP'li politikacı Linz kentindeki tren garında otomobilini engeli parkına park edip on yıl önce hayatını kaybeden eşinin babasının engelli kartını otomobilinin ön camına koydu. Park edilen otomobil polisin dikkatini çekmesinin ardından engelli kartının 2001 yılında ölmüş olan birinin olduğu ortaya çıktı. Şubat ayında meydana gelen olay ile ilgili ise Kapeller'in eşi engelli kartının yanlışlıkla kullanıldığını savunması bile diğer partilerin eşine yönelik gelen istifa çağrılarına engel olamadı. Gelen yoğun istifa taleplerine dayanamayan ÖVP politikacısı Kapeller sonunda politik görevlerinden geri çekildiğini açıkladı. Norbert Kapeller kendisini savunarak şunları dedi; "Bana karşı resmen bir insan avı yapıldı ve kamuoyunda birçok şey çarpıtıldı."

Avusturya'da yaşanan bu ilginç olay akıllara, "Ya o politikacı Türk ve olay da Türkiye'de olsaydı ne olurdu?" sorusunu getirdi.

İŞTE O POLİTİKACI