BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.527,78
HABER /  DÜNYA

Rus Bakan'dan Türkiye'ye övgü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'ye övgüde bulundu.

Abone ol

Lavrov, Türkiye'nin "İslam ve demokrasinin bir arada olabileceğine" yönelik en iyi örneği oluşturduğunu söyledi.

İstanbul'da "Değişim Liderleri Zirvesi''nde konuşan Başbakan Erdoğan "Lider, aynı zamanda, değişen, değişime ayak uyduran kişidir" dedi.

LAVROV'DAN ÖVGÜ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin "İslam ve demokrasinin bir arada olabileceğine" yönelik en iyi örneği oluşturduğunu söyledi. Lavrov, Kuzey Afrika ve bazı Ortadoğu'daki olayları değerlendirdiği TV programında İslam ve demokrasinin bir arada olamayacağı eleştirilerine katılmadığını belirtip Türkiye'yi örnek gösterdi.

ORTADOĞU'DA DEĞİŞİM ŞART

Ortadoğu'da son dönemde yaşanan ve yüksek sesle dile getirilen değişim talebinin batıdan ve kuzeyden gerekli desteği bulamadığını kaydeden Erdoğan, "Irak'ın demokratikleştirilmesi için uluslararası toplum tarafından ortaya konan iştiyak (güçlü arzu), Ortadoğu'dan, Kuzey Afrika'dan yükselen değişim ve demokrasi taleplerinden ne yazık ki esirgenmiştir" diyekonuştu. Erdoğan, demokrasi taleplerine duyarsız kalınmasının küresel sosyal ve siyasal krizleri tetikleyeceğini ve bunun faturasının ağır olacağını söyledi. Erdoğan, Libya veya bir başka ülkeye yapılacak NATO müdahalesinin faydasız olmasının ötesinde tehlikeli sonuçlar doğurabileceği kaygısını taşıdığını kaydetti. Liderin toplumdaki değişimi iyi okuması gerektiğini belirten Erdoğan, Mevlana'nın "Dünle beraber gitti cancağızım/ Ne kadar varsa düne ait/Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" sözlerini söyleyerek, "Bugün sanal tehditlerle, sanal tehlikelerle insanları korkutma, sindirme, değişimi erteleme değil; derhal değişim sürecini başlatma zamanı" diye konuştu.