BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

O namertse ben bilemem

Başbakan Erdoğan Baykal'a üslup üzerinden yüklendi. Sıkı Fenerli Erdoğan Daum ve Aragones'i kıyasladı.

Abone ol

Başbakan Eddoğan Baykal'a ağır laflar etti. Kendisine gelmiş geçmiş en kaba Başbakan diyen CHP liderine 'namert' suçlamasında bulundu.

DTP'lilere de çatan Erdoğan randevu kapısını kapatmadı ama sorunun çözümü konusunda ortamı germekle suçladı..

Büyükanıt ile Dolmabahçe'deki tarihi görüşmenin içeriğini mezara götüreceğini belirten Erdoğan, "Büyükanıt açıklarsa ben de

BİRAZ DA FUTBOL

Aragones'in alınışında zamanlama yanlıştı. Adamcağız elinde kimleri bulduysa onlarla oynadı. Transfer bile yapamadı. Mevcut futbolcularla devam etti.

Daum'un intibakı çok daha rahat olacak. Yeni transferler yapmak istediğini yönetime bildirmiş.

Rijkaard çok başarılı bir teknik direktör. Futbolculuğu da başarılıydı.

Bu yılın ligin çok renkli olacağı kanaatindeyim. Temenni ederiz fair play galip gelsin.

Hidayet'i aramayı düşünüyorum. Kendisine şans dileyeceğim, zor bir maçları var. ABD'de Türk'ün tanıtımında önemli rol üstlendi. Hidayetle ilgili dolarların bile orada çıkarılıp reklamda kullanılması önemli bir fotoğraf. 

açıklarım dedi."

NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün canlı yayın konuğu olan Erdoğan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu

MOLOTOF KOKTEYLİYLE
BARIŞ ÇİÇEĞİ OLUR MU?

2005 yılında Diyarbakır seyahatinde Kürt vatandaşların meselesinin benim meselem olduğunu söylemiştim. A'dan Z'ye tüm yönleriyle bu meseleyi ele aldık. Kürt kökenli vatandaşların baskı altında olduklarını gördük. Üst kimlik olarak da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını hep beraber benimseyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da bizim çatımızdır, burada bütünleşeceğiz. Ama benim, Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Arnavut, Boşnak, aklınıza ne gelirse, ülkemde yaşayan her etnik unsur saygındır. Bunu bütün etnik unsurlar da böyle anlamalıdır Yaradılanı yaradandan ötürü severiz anlayışı Yunus Emre'den geliyor.. Kürtçe kursların açılması, TRT Şeş'in açılması, cezaevinde ana dilde konuşabiliyorlar. Onların meselesi benim meselem. 

DTP'LİLER BÖLGE HALKI İÇİN NE YAPMIŞ?

Acaba bu uğurda DTP'liler Kürt kökenli vatandaşlar için neler yaptılar Biz laf üretmek yerine iş üreterek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İktidara Kürt sorunu konusunda yardım etmemeliler. Mototof kokteyliyle barış çiçeği olur mu? Böyle bir talep geldi. Geçen yine bir tv kanalında bana soruldu, orada da cevabını verdim. Biz kendimizi bu noktada bir görüşmeye hazırladığımız esnada, bakıyorsunuz ertesi gün bir haber. Şehitlerimiz... Tekrar bir süreç, tekrar bakıyorsunuz, 6 şehidimiz... Buralarda kalkıp da bunu kınayan DTP, kınarken bir şeyi söyleyemiyor. Taraflar silah bırakmalı diyor. Güvenlik gücü silah bırakabilir mi? Eve dönüş yasası mevcut. Üzerinde oymalar yapılabilir. Şu anda yeterli diyoruz.

Baykal'a neler söyledi?

[PAGE]

  

KENDİSİ NAMERTSE 

Başbakana gelmiş geçmiş en kaba başbakandır derken bunu da mı samimiyetinden mi söylüyor. Nezaket kuralları içerisinde yeni nedir acaba? Alın inceleyin Baykal ile ilgili hiç bir zaman şahsıyla ilgili hakaret görmeyeceksiniz. Ama o kampanyalarını hep hakaret üzerine inşa etmişir. Fakat o saygısızlığına varsın devam etsin. Ben kendisine saygısızlık etmeyeceğim. Benim aldığım adap edep dersleri buna müsade etmez. Ben yine siz diyeceğim, sayın derim. Bazen ağzımızdan sen demiş olabilirim. Ben zihniyet eleştiririm. Kendileri hakkında 1 trilyonluk hazine yardımı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin kararı var.  Asıl yolsuzluk burada. Bu yolsuzluk değil mi? Bu parayı nereye kaçırdınız? Anayasa Mahkemesi tescil etti bunu. Ben merdim, karşımda mert insan arıyorum. Kendisi namert ise bilemem

ÜSLUP DEĞİL MUHTEVA ÖNEMLİ

Berlusconi hangi yön ile eleştiriliyor ben ne ile eleştiriliyorum. Sert sözlerimden pişman olduğum anlar olabilir. Bulunduğum makam nedeniyle binlerce kişiyle muhatabım. Hedefteki insansınız. Tüm siyasi partiler size saldırıyor. Biraz da medya bu işi karıştırıyor. Benim üslubum sert olabilir. Herkesin üslubu yumuşak olacak diye bir şey yok. Ben sert olduğumu kabul etmiyorum. Arkadaşlarım beni iyi tanırlar. İnsanlar bizi bu halimizle seçti. Muhtevada ülkenin değerleri savunuluyorsa, bunu eleştirmeye kimsenin hakkı yok. Üslubumda sertlik olmuşsa bile hiçbir zaman asli karakterimin tezahürü değildir. Karikatürlerin de insaf çizgisi içinde olmasını isterim. Nükte taşıyanına eyvallah. Değerlere saldırı niteliği taşıyorsa eleştiririm.

Deniz Feneri ve Avrupa ile
illişkilerde ne mesajlar verdi?

[PAGE]

DENİZ FENERİ

Biz bu arkadaşımızı şu ana kadar tanıdığımız, bildiğimiz kadarıyla temiz bir arkadaşımız olarak bildik, biliyoruz. Adaylar arasına koyduk ve TBMM'den de seçildi. Şu anda da RTÜK üyesi. Zahit Bey ile ilgili olan konular AK Parti ile ilgili değildir. Akman'ı partimle ilintili hale getirmek namertliktir. Arınç'ın görüşü hükümeti bağlamaz, kişisel görüşüdür. Zaten aday olmayacağını çok net söyledi. Burada fırtınalar koparmak doğru değil. Alman yargısı türk yargısına yanıt vermiyor. Marco olayını biliyorsunuz. Neler yaptılar neler. Ülkeme karşı saygı beklerim. Sayın Merkel'e de söyledim.

TÜRKİYE GÜNÜ İPTAL OLABİLİR

Avrupa Birliği'nde de imtiyazlı ortaklığı çıkaran ülke Almanya'dır ancak bu Merkel döneminde çıkmıştır. Schröder döneminde böyle bir şey yoktu, ki AB müktesebatında da bu yoktur. Ki Almanya Dışişleri Bakanı dün 'imtiyazlı ortaklık'tan bir şey anlamadığını söyledi. Merkel'in yanında da zaten Sarkozy var. Fransa'da Türkiye gününü iptal edebiliriz ve Fransa'ya gitmeyebilirim. Sayın Sarkozy, yaptıklarından er ya da geç pişman olacaktır. Chirac'la da AB içinde uzun süre temaslarımız oldu ancak Chirac'tan bu tür bir tutum görmedik.

LİMAN KONUSU

Limanların açılıp açılması konusunda karşılıklı olursa evet deriz. Kuzey yapsın da güney yapmasın. Kusura bakmasınlar böyle bir işte yokuz. Ruhban Okulu da tartışılabilir. Bana göre önemli değil ama siz ne yapıyorsunuz? Batı Trakya'da seçilmiş müftüye seni tanıyorum demezsen kendin müftü atarsan kusura bakmasınlar.  Batı Trakya'da bir Türk kelimesine tahammül edemiyorlar.

KADINA DAYAK VE TOPLUMDAKİ ŞİDDET

AİHM'in kadına dayak olayında aldığı karar utanç verici. Tekil bir olayı Türkiye geneline yansıtmak yanlış. Bu olaylar onlarda da var. Sanki her yerde oluyormuş gibi göstermek yanlış. Geniş bir çalışma yapılıyor. Nerede ne tür eksikler var. Üzerinde duracağız. Dinle imanla eğitimle alakası yok. Yapılanlar ortada. Psikolojik mi dir akıl tutulması mıdır? Üzerine gidilecek. Hala Karabulut cinayeti medyada gösteriliyor. Çocuklara kötü örnek oluyor. Televizyonlar bu konuda bize yardımcı olmalı. Tim kurduk, benim ortak sorunudur.

Büyükanıt ile yaptığı tarihi görüşmeye ilişkin önemli açıklama

[PAGE]

  

BÜYÜKANIT AÇIKLARSA BEN DE AÇIKLARIM

CHP'nin verdiği soru önergesine yanıt vermeyeceğim. Utanmasalar, sıkılmasalar aile mahremiyetlerini bile TBMM'taşıyıp cevap isteyecekler. Biz Sayın Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'la bir araya gelmişiz iki yetkili olarak, mahrem bir görüşme yaptık. Bu benimle mezara kadar gider, hiçbir zaman açıklamam. Sayın Büyükanıt açıklarsa o zaman ben de görüşmenin detaylarını paylaşabilirim

TSK GERİ ÇEKİLDİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün onaymamaması endişesini taşımıyorum. İsrail'e yönelik sipaniş edilmesine yönelik ifade mi var? İsteyen ihaleye girebilir. Bakın Ostim hazırız dedi. Dana önce mayın temizliği için TSK'nın istediği ödeneği ayırdık ama kendileri temizlemeyeceklerini söylediler. Biz de ödeneği geri çektik.

Sınır güvenlik bölgesinde petrol araması yapılıyor, şu anda Karadeniz'de de aynı şekilde arama var. 'Yüzde 50'si senin, yüzde 50'si devletin' diyoruz. Muhalefetin derdi bu değil, imkanları nasıl baltalayabiliriz. Küresel sermaye kim olursa olsun, yerli firmalar yapmıyorsa bir İsrail firması da mayınları temizleyebilir

DERTLİYİM DERTLİ

Muhalefetin derdi baltalamak.  Amacımız ülkeye yabancı sermaye çekmek.. Galataport ihalesini yaptık, Danıştay'dan döndü. Bu proje hayata geçseydi Tophane şu an bambaşka olacaktı, binlerce kişi orada iş imkanı bulacaktı. Böyle konuşunca diyorlar ki; 'Başbakan sinirli.' Dertliyim ben dertli; sinirli değil...

IMF OLMASA ÖLMEYİZ

Çıkarlarımıza uymadığı üsrece imza atmayacağız. Gelir idaresi özerk kuruluş haline gelsin. Bırakın o işi bize bırakın. KDV'yi düşür diyorsun onu düşür bunu düşür diyorsun. Bu yatıırmları nasıl yapacaksın onu da söyleyin bize. İcabında kusura bakmayın hayır diyebiliriz. IMF'ye mecbur değiliz onlar olmazsa ölmeyiz. Yakın süreçte artı veya eksi yönde görüşmeler son bulacak. Asla siyasi dayatmayı kabul edemeyiz.