BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Üsküdara yeni hükümet konağı

Üsküdar'daki kamu kurumları tek bir çatı altında toplanıyor. Bunun için de yeni bir hükümet konağı yapılıyor. Temeli de atıldı.

Abone ol

Üsküdar bünyesinde hizmet veren kamu kurumlarının tek bir binada toplanması amacıyla planlanan ve 5.022 metrekare araziye sahip bir alanda inşaa edilecek olan Üsküdar Hükümet Konağı’nın temeli atıldı.

Temel atma törenine; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir,  Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ile diğer yetkililer katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Üsküdar’ın bir hasrete dönüşmüş Hükümet Konağı’nın temelini atmaktan büyük mutluluk duyduğunu, halkımızın çalışma tamamlandığında birinci sınıf kalitede, tertemiz bir binada hizmet almanın mutluluğunu yaşayacağını ifade etti.

BİNA SELÇUKLU MİMARİSİNDE

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise yaptığı konuşmada atanmış ve seçilmiş tüm yöneticilerin girişimci bir ruha sahip olmaları gerektiğini söylerken tüm faaliyetlerin hizmet ve vatandaş odaklı olmasının önemine değindi. Bir ulu rüyayı görenler şehri Üsküdar’da kamu hizmetlerinin tek merkezden ve yerinden yönetileceği Hükümet Konağı’nın Selçuklu ve Osmanlı mimarisi ile tasarlandığını anlatan Mustafa Kara, Üsküdar’da gerçekleştirilecek yeni mimari yapıların Üsküdar’ın tarihi ve kültürel mirası ile uyum içinde yapılacağının müjdesini verdi.

Halkın kamu hizmetlerinden daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yararlanması için tasarlanan modern hükümet konağı projesi içerisinde Özel İdareler Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Tapu Sicil Müdürlükleri, Kodastro Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Emliyet Müdürlüğü gibi birçok kamu kuruluşu yer alacak.