BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.401,13
HABER /  GÜNCEL

Babayı pusuya düşürdüler ama

Namus davası yüzünden babayı pusuya düşürdüler. Saldırganların silahından çıkan kurşunlar onu değil yanındakini vurdu.

Abone ol

Avcılar'da namus davası nedeniyle pusu kurdukları Nurettin Çakar'ı öldürmeye çalıştıkları iddia edilen şahıslar, yanındaki oğlu Selçuk Çakar'ı (17) öldürdü. Açılan ateşten yara almadan kurtulan baba, "Namus davası nedeniyle oğlumu öldürdüler." dedi.

Alınan bilgiye göre; olay Deniz Köşkler Mahallesi Zafer Caddesi Haluk Sokak üzerinde meydana geldi. Bir pastanede çalışan Selçuk Çakar gece saat 24:00 sularında babası ile birlikte evine gitmek üzere iş yerinden ayrıldı.

Baba-oğul Haluk Sokağa geldiği sırada ileride iki otomobilin beklediğini fark etti. Durumdan şüphelenen Nurettin Çakar oğluna kaçmasını söyledi. Bu sırada silahlar patladı. Baba Çakar, kendini bir inşaatın içine atarken oğlu açılan ateş sonucu vurularak yaşamını yitirdi. Gözleri önünde oğlunun öldürüldüğü gören Nurettin Çakar "Yolda yürürken üzerimize ateş açıldı. Ben kendimi yere attım fakat kurşunlar oğluma isabet etti" dedi.

2 otomobilde bulunan 8 kişinin kendilerini kurşun yağmuruna tuttuğunu belirten Nurettin Çakar, "Bir süre önce dayımın kızı terk edildi. Kimse sahip çıkmayınca ben sahip çıktım. Evime getirdim imam nikahı kıydım. Daha sonra eski eşinin yakınları beni tehdit ettiler. Bunu namus davası haline getirdiler. Kendimi sürekli kolluyordum. En son 8 kişi ile pusu kurdular ve oğlumu öldürdüler" diye konuştu. Çakar oğlunu öldüren kişileri tanıdığını ileri sürdü.

Selçuk Çakar'ın çalıştığı pasatenedeki arkadaşı Soner Cesur, olaya çok şaşırdığını belirtti. Cesur, Selçuk'un çevresinde çok sevilen bir genç olduğunu belirterek, "Selçuk kendi halinde bir insandı. Kimseye zararı olmazdı. Namus davası diye masum bir insanı nasıl öldürüyorlar." dedi.

Olaydan sonra Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan Selçuk çakar'ın cenazesi otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Selçuk Çakar için Avcılar Merkez Camii'nde öğle namazını müteakiben cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı sırasında Selçuk Çakar'ın annesi ve diğer yakınları ağıtlar yakalar gözyaşı döktü. Baba Çakar'ın ise namaz sırasında kalabalığın arasında kalarak bu şekilde namaz kılması dikkat çekti.

Selçuk Çakar'ın cenazesi kılınan namazın ardından Kayabaşı mezarlığına götürülerek burada toprağa verildi.