BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.472,06
HABER /  DÜNYA

Irak Ordusu Kandile gidemez

Irak ile Türkiye arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Iraklı Haşimi PKK ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

TRT-TÜRK'te yayımlanan "40 Dakika" adlı programa konuk olan Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık El Haşimi, PKK terör örgütünün "ya silah bırakarak af dileyeceğini ya da Irak'tan çıkacağını" söyledi.

"Kandil'e gidemeyiz çünkü..."

Haşimi, Ankara Gölbaşı Yerleşkesi'ndeki Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Aslan'ı ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Haşimi, bir gazetecinin, "Irak, kuzeyinde bulunan terör faaliyetlerine yönelik Türkiye'ye yardımcı olacak mı? Bu süreçte somut bir adım atılacak mı" şeklindeki sorusu üzerine, bu konunun bir yardım meselesi değil, kararlılık meselesi olduğunu belirtti.

"Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terör tehdidi, Irak'ın milli çıkarlarını zedelemektedir" diyen Haşimi, "Biz, PKK terör tehdidi konusunda elimizden gelen kararlılığı gösteriyoruz, elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız. Ancak maalesef, Irak zor bir dönemden geçmektedir ve maalesef Irak'ın güvenlik kuvvetleri Irak'ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terör tehdidini Kandil dağlarında gidip yok etmeye yeterli değildir. Bu konuda yeterli hazırlığı ve gelişmiş personeli yoktur."

Haşimi, 9 Haziran'da Türkiye ve Irak genelkurmay başkanlıkları arasında "Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İşbirliği Mutabakat Muhtırası" imzalandığını anımsatarak, "Biz bu sayede ilişkilerimizi geliştirmeyi ve PKK terör örgütü dosyasını ikili ilişkilerimizin gündeminden çıkarmayı ümit ediyoruz. En yakın zamanda inşallah..." dedi.