BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 34,95
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

O kurşun SUİKAST için

Kıvrıkoğlu Paşa'nın Kıbrıs'ta geçirdiği kaza aslında kaza değil suikast girişimiymiş...

Abone ol

Ergenekon çetesinin ipliği pazara çıktı. Çete elemanları birer birer yakalanıp içeri kondu. Ergenekon'la ilgili kitaplar da anında raflardaki yerini aldı. "Ergenekon'un Çöküşü 2" de bunlardan biri...

Kitap, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ünal'ın eski sağ kolu Zihni Çakır tarafından kaleme alınmış. İçindeki en önemli iddiaysa eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'na Kıbrıs'ta düzenlenen suikastın Ergenekon'un sol kanadı tarafından planlanması...

KIVRIKOĞLU'NU VATANSEVERLER ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Hatırlanacağı üzere Kasım 1997'de dönemin kara kuvvetleri komutanı Kıvrıkoğlu'nun KKTC'de katıldığı Toros-2/97 tatbikatında bir kaza yaşanmıştı. Tatbikatta seken bir kurşun Kıvrıkoğlu'nu sıyırarak arkasındaki Albay Vural Berkay'a isabet etmişti.

Çakır bu, 'seken kurşun' iddiasını inandırıcı bulmuyor ve bunun bir suikast girişimi olduğuna inanıyor:

"Tatbikat alanı ile izleyicilerin arası 1,5 kilometre. İddialara göre helikopterden atlayan bir yüzbaşının silahı ateş alıyor ve Kıvrıkoğlu'nu sıyırıp Berkay'ı vuruyor. Bir kere silah M 16, menzili ise 550 metre. 1,5 kilometre ötesini vurabilmesi teknik olarak mümkün değil."

Çakır, teamüllere göre tatbikatı cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının da izlemesi gerekirken üçünün olmamasını da kuşku verici buluyor.

SİLAH EDEN ASKER FİRAR ETMİŞ

Edindiği bilgilere dayanarak, olayın bir kaza olmadığını, 'silahı yanlışlıkla ateş aldı' denilen yüzbaşının Kanas'la bilinçli olarak ateş ettiğini öne sürüyor.

"Amaç Kıvrıkoğlu'nu öldürmekti." diyen Çakır, 'suikastçı' olduğu ileri sürülen yüzbaşının olayın hemen ardından askerlikten firar etmesine ve halen de bulunamamasına dikkat çekiyor.

Kaynak: Zaman