BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  GÜNCEL

Ağcaya tahliye yok

Mehmet Ali Ağca'nın avukatlarının yaptığı tahliye talebi reddedildi.

Abone ol

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın avukatlarının, tahliye talebinin reddine ilişkin Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaptıkları itiraz da reddedildi.

Ağca'nın avukatlarından Gökay Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce, müvekkillerinin, 18 Ocak 2008'de tahliye edilmesi için Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını hatırlattı.

Mahkemenin taleplerini reddetmesi üzerine Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunduklarını belirten Gültekin, itirazlarının da ''hiçbir sebep gösterilmeden'' reddedildiğini söyledi.

Ağca'nın avukatlarının, tahliyebaşvurusunda, ''müvekkilleri hakkında verilmiş herhangi bir ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezası bulunmadığını'' savunarak, ''Ağca hakkındaki müebbet ağır hapis cezasının Terörle Mücadele Yasasının 1/b maddesindeki karşılığının 8 yıl olduğunu, buna göre Ağca'nın 18 Ocak 2008'de tahliye edilmesi gerektiğini'' ileri sürmüşlerdi.