BIST 10.194
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.380,10
HABER /  GÜNCEL

Ali Kırca orkestra şefi oldu!

Siyaset Meydanı dün gece 15. yılını kutladı... Ali Kırca'nın bir süprizi vardı.

Abone ol

Uzun yıllar atv’de Siyaset Meydanı programını yürüten Ali Kırca, bu yıl Show TV’ye geçince Siyaset Meydanı da 15. yılını Show’da kutladı.

Bahçeşehir Üniversitesi’ndeki bir salonda yapılan kutlama törenine bir çok ünlü ve Siyaset Meydanı’nın vazgeçemediği isimler de katıldı.

Bu görkemli açılışta Siyaset Meydanı’nıyla bütünleşen müzik de unutulmamıştı. Orhan Şallıel şefliğinde İstanbul Senfonik Project Orkestrası da sahne gece boyunca hazır bulundu. Bu arada müziği besteleyen Dağhan Baydur da program konuğuydu ve 15 yıl önce İngiltere’deyken bestelediği müziğin hikayesini şöyle anlattı: "Özel bir banka 50. yıldönümü için böyle bir müzik istedi. Türk ezgilerini kullanmamı ve çağdaş olmasını istediler. Ben de yaptım ve beğendiler, aldılar. O zaman İngiltere’de oturuyordum. Oradaki orkestralardan kaydettim. Londra Flarmoni ve Senfoni karışımından meydana gelmiş bir orkestraydı. Keşke burada kaydetseydim."

Ali Kırca da 10 yıl önce bu müziği duyduğunda program için çok uygun olduğunu düşündüğünü söyledi ve "Sanki Siyaset Meydanı için yaratılmıştı. Acılarımızın hüznünü, uzlaşmanın sukunetini ve coşkusunu yansıtıyordu. ’Budur’ dedik. Siyaset Meydanı 10 yıldır bu müzikle başlıyor" dedi.

Bu sırada sahnede bulunan İstanbul Senfonik Project orkestrası şefi Orhan Şallıel, Ali Kırca’ya bir sürpriz yaparak elindeki bageti uzattı.



Ali Kırca bu sürpriz karşısında çok şaşırdı. Bagetleri alan Kırca, "Rahmi Koç’tan sonra 2. orkestra şefi huzurlarınızda. Peki bu emrivakinizi kırmayacağım. Bakalım becerebilecek miyim?" diyerek orkestrayı kısa bir süre yönetti.




kaynak: televizyongazetesi