BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,73
ALTIN 2.407,56
HABER /  DÜNYA

Buttoda şaşırtan rapor

Butto'nun ölümü kafaları karıştırdı. Meğer kurşun yarası ile ölmemiş.

Abone ol

Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'nun ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Scotland Yard, Butto'nun kurşun yarasıyla ölmediği sonucuna vardı.

İngiltere İçişleri Bakanlığı patoloğu Dr. Nathaniel Cary, bugün açıklanan raporda, eski başbakanın öldürücü kafa yarasının "tek makul sebebinin" patlamanın etkisi olduğunu belirtti.

Cary, raporda, "Benazir Butto bence, bombanın patlaması sonucunda kafasından aldığı ağır yara ve otomobilin açılır tavanının bir yerine kafasını çarpması yüzünden öldü" dedi. İki buçuk haftalık incelemenin sonuçlarını özetleyen raporda ayrıca, suikastı tek bir saldırganın düzenlediği belirtildi. Raporda, Butto'ya yakın bir yerde ateş açan saldırganın daha sonra üzerindeki bombaları patlattığı kaydedildi.

HALK PARTİSİ RAPORU REDDETTİ

Suikastla ilgili BM soruşturması isteyen Butto'nun Pakistan Halk Partisi ise İngilizlerin bulgularını reddetti. Parti sözcüsü Sherry Rahman, "Kendisi kurşun yarasından öldü, bizim görüşümüz buydu ve şimdi de budur" dedi. Muhaliflerin Butto'nun ölümünde hükümetin parmağı olabileceği iddiaları üzerine Devlet Başkanı Pervez Müşerref bağımsız bir soruşturma yapması için Scotland Yard'ı davet etmişti. Benazir Butto, 27 Aralık'ta Ravalpindi'de yaptığı seçim mitinginin ardından bindiği otomobilinde halkı selamlamak için otomobilin açılır tavanından çıktığı sırada ölmüştü.