BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

O da AK Parti'den aday adayı oldu

AK Parti'den aday adayı olan isimlere İzmir'de farklı bir isim kimliğiyle bir yenisi daha eklendi. İşte o isim...

Abone ol

AK Parti'den aday adayı olan ve mülakata giren transseksüel şarkıcı Almina Can, milletvekili seçilirse barlarda sahne almaya devam edecek ve maaşı kabul etmeyecek.

12 Haziran seçimlerine günler kala aday adayları milletvekili adayı olabilmek için birbirleriyle yarışırken, İzmir'de farklı bir isim kimliğiyle dikkatleri çekti.

Transseksüel şarkıcı Almina Can Rencü milletvekili olmak için AK Parti'den aday adayı oldu. İzmir'de yaşayan transeksüel sanatçı, sahnelerden indi siyasete soyundu.

Almina Can, milletvekili olursa haftada 2 gün barlarda sahne almaya devam edecek, kendisine verilen maaşı ve özlük haklarını ise kabul etmeyecek.

Can, neden AK Parti'yi seçtiğini şu sözlerle anlattı: "AK Parti'nin Türkiye'ye çok şey kazandırdığını, el atılmamış sorunlara el atma cesaretini gördüğüm için... Türkiye'de her postal sesinde şapkasını alıp gidenleri geri getirmekle uğraştığımız için... Şapkasını alıp gitmeyen bir lider gördüm ve bende birey olarak onu yapmaya hazır olduğum için siyasete atıldım." AK Parti'den siyasete giren Almina Can, diğer adaylar gibi Ankara'da komisyon önüne çıktı. Kendi deyimiyle mülakatta en fazla kalan aday adayı oldu.

Almina Can, mülakatta yaşananlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Bana 'Neden biz dediler?' ve şaşırdılar. Ben de 'Bana bu cesareti siz verdiniz, siz ezilenlerin sesi oldunuz, siz susanların sesi oldunuz. Size diyorum ki Türkiye'de benim gibi insanlarda var' dedim." Milletvekili seçildiği takdirde Almina Can'ın en önemli icraatı Meclis'teki milletvekili sayısını düşürmek olacak: "Seçlirsem ilk yapacağım şey istifa etmek olacak. Amerika'da bile 475 milletvekili varken bizde bu sayı 550. Bu bir israf, bu bir kayıp. Meclis önce kendinden başlamalı, sayısını azaltmalı. Ben önce istifa ederek özlük haklarımdan, maaşımdan vazgeçiyorum ama milletvekilliğim devam eder. Benim gibi babayiğit var mı, gelsin bu taşın altına elini soksun. Ben haftada yine 2 gün bir barda çıkarım yine geçinirim ama bu maaşı ve özlük hakkını istemiyorum