BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.445,42
HABER /  DÜNYA

Beşşar Esad'ın ölümden döndüğü an!

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad dün ölümden döndü. İşte o anlar...

Abone ol

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad Çarşamba günü Suriye parlamentosunda yaptığı konuşmadan 10-15 dakika sonra aracıyla giderken saldırı tehlikesi atlattı. O an canlı olarak verildi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Çarşamba günü Suriye parlamentosunda konuştu. Konuşması ve parlementodan çıkışı devlet televizyonu tarafından canlı verildi. Esad aracıyla giderken protestocuların saldırısından son anda kurtuldu. Saldırının farkına varan Devlet televizyonu hemen canlı yayını kesti. Bu olay CNN televizyonunun haberlerine konu oldu ve video olarak yayınlandı.

Olay şöyle gelişti...

Aracına binmeden protestocuları selamlayan Esad'ın etrafında güvenlik görevlileri etten duvar ördü. Esad dünkü konuşmasında reforma ihtiyaç olduğunu söylemiş ama görevi bırakıp bırakmayacağına dair herhangi bir ifade kullanmamıştı.

Esad, kendi kullandığı aracına binmiş hareket ederken korumaları da Esad'ın aracının etrafını sardı ve aracı hareket etmeye başladı.

Araç hareket ettikten saniyeler sonra, sol taraftan Esad'ın arabasına bir kadın yaklaştı ve camına vurmaya başladı. Protestocu olduğu sanılan anlaşılan kadın, Esad'a elini sallayarak bir şeyler söylemeye çalışıyordu. Esad aracını durdurmak zorunda kaldı. Esad'ın görüntüleri devlet televizyonu tarafından naklen veriliyordu.

Kamera kadınının aracı durdurmasından sonra geniş açıya geçti. Görüntüde aracın durmasından yararlanmak isteyen protestocu kalabalığın araca doğru harekete geçtiği görüntülendi. Protestocular araca saldırmak üzere harekete geçerken bir grup güvenlik görevlisi de onları engellemeye çalışıyordu.

Yayın yapan devlet televizyonu görüntülerin ortaya çıkmasının hemen ardından canlı yayından çıkarak görüntüye şehrin binalarını verdi.