BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
HABER /  GÜNCEL

O anne baba yakalandı

Sivas'ta, ara sokakta iki çocuğunu terk ettikten sonra kayıplara karşan anne- baba Kayseri'de yakalandı.

Abone ol

Sivas'ta geçen pazar gecesi ara sokaktaki yol kenarına terk edilmiş olarak bulunan, 14 aylık Hasret ile 5 aylık Fikret adlı kardeşlerin ortadan kaybolan anne- babası Kayseri'de yakalandı. Çift, bakacak güçleri olmadığı için terk ettiklerini söyledi.

Geçen pazar gecesi saat 23.30 sıralarında Yeni Mahalle Hayri Sığırcı Caddesi, İstiklal İlköğretim Okulu karşısındaki ara sokakta, karanlıkta 2 bebeği fark eden bir kişi, hemen '155 Polis İmdat' hattını arayarak durumu polise bildirdi. Bunun üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk geldi. Üzerlerinde mont bulunan 2 bebek, sıfırın altında 2 dereceye varan soğuk havada neredeyse baygın halde ambulansla Sivas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sokağa terk edilen 2 çocuğun, giydikleri montlarının üzerine de kurşun kalemle sadece isimlerinin yazılı olduğu tespit edildi. 14 aylık kız çocuğunun montunda 'Hasret', 5 aylık erkek çocuğunun giysinin üzerinde ise 'Fikret' ve 'Fiko' yazdığı görüldü. Sokakta soğuk havada kaldıkları için titreyen çocuklar acil servisteki müdahale sonrası çocuk servisine yatırılarak tedavi altına alındı. Yapılan araştırmalarda çocukların kardeş olduğu belirlendi. Kucaklarından bir an olsun düşürmedikleri iki kardeşin karınlarını doyuran ve temizleyen hemşirelerin çocuklara yeni elbise alarak onları giydirdi.

ANNE- BABA KAYSERİ'DE YAKALANDI


Hasret ve Fikret adlı iki kardeşin anne- babası, polisin başlattı araştırma sonucu otomobilleriyle gittikleri Kayseri'de yakalandı. Murat Tuğra ile nüfustaki yaşı 17 olarak gözüken nikahsız eşi H.E.'nin polise verdikleri ifadede çocuklara bakacak güçleri olmadığını, bu nedenle yuvaya yerleştirilmesi amacıyla terk ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Çiftin Kayseri'de ikamet ettikleri, araçları ile kentleri dolaşıp çeşitli eşyalar satarak geçimlerini sağlamaya çalıştıkları öğrenildi. Çift ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

YURDA VERİLECEKLER


Soğuk havada terk edildikleri sokakta üşüten ve bu nedenle 2 günden bu yana tedavi uygulanan kardeşler ile Devlet Hastanesi personeli yakından ilgileniyor. Sağlıklarının iyiye gittiği belirlenen kardeşlerin 2 gün daha hastanede tutulduktan sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Sivas Çocuk Yuvası'na teslim edilecekleri belirtildi. Çocukların bir süre sonra evlatlık için sırada bekleyen ailelere verileceği öğrenildi. Hastanede aynı odada tutkulan kardeşlerin birbirlerinden hiç ayrılmaması dikkat çekti. Hasret'in kendisiyle ilgilenen hastane personeline sık sık "Anne" diye hitap etmesi ise herkesi duygulandırdı.