BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

İki liderden biri yalan mı söylüyor?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupta yolsuzluk iddialarına ilişkin belge yok

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği yolsuzluk belgeleri iki lider arasında yeni bir polemik yarattı. Belgelere ilişkin liderlerden yapılan iki farklı açıklama kafaları karıştırdı.

Rusya'ya gidişi öncesi gazetecilerin belgelere ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Gelen 4 sayfa mektup. Belgeyle alakası yok" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu ise belgelerin varlığı konusunda ısrarlı davranarak,"Başbakan rüşvetten haberim yok diyemez. Rüşte defteri önünde" açıklaması yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin belgeler siyasetin gündemini yeniden meşgul etmeye başladı. Aylar önce CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündeme taşıdığı yolsuzluk iddialarına ilişkin dün Başbakan Erdoğan'a gönderdiği belgeler gönderdi. Ancak belgelere ilişkin iki liderden iki farklı açıklama geldi. 

BELGEYLE ALAKASI YOK!

Rusya'ya gidişi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, belgeleri yok saydığını açıkladı.

"Ben hukukçu değilim ama arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucu onların belgeyle falan alakası yok. Böyle bir belge olmaz. Yani ne bu yaz? Bir kişi yazılar yazmış. Ne imza, ne şu ne bu yok! Zaten ifade edilen kişi, cezaevinde olan bir kişi. İlgili birimler geçmişte atılması gereken adımları attılar ki şimdi kendisi cezaevinde.

BOMBA ELİNDE PATLADI

"Sayın Kılıçdaroğlu, müflis tüccar gibi bu tür defterleri karıştırıp, birşeyler çıkarmaya çalışıyor. Gönderdiği mektup 4 sayfalıktır. Arkadaşlarım üzerinde çalışıyor. Gerekli cevabı kendilerine verecektir. Bu girdiği yol bomba adeta ve kendi elinde patladı. Benim büyükşehir belediye başkanım, bu tür saçma sapan şeylerle mi Kayserili kardeşlerimin gözünden düşürecek? Bunun için ne güce ne kapasiteye Kılıçdaroğlu sahiptir. Bize dürüstlük dersleri vermesinler, önce kendi pisliklerini temizlesinler."

YOLSUZLUKLARDAN KAÇIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Erdoğan'a gönderdiği belgelerle ilgili bugün partisinin grup toplantısında konuştu. Belgelerin ve yolsuzluk iddialarının arkasında duran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için "Yolsuzluklardan kaçıyor" dedi.

Erdoğan'a daha önce camilerin restorasyonunda yapılan yolsuzlukları da sorduğunu ve yanıt alamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Başbakan'dan tık yok!' dedi.

"Dün de kendisine Kayseri'de yapılan yolsuzlukların listesini gönderdim. Artık Başbakan çıkıp da diyemez 'benim rüşvetten haberim yok' diye! Rüşvet defteri önünde... Arzu ederse hapishaneden yazılan mektubu da gönderirim. Milleti soy, Başbakanlık koltuğunda otur ve soyanlara ses çıkarma! Böyle olmaz. Şimdi defter Recep Bey'in önünde. Ne yapacağını çok merak ediyoruz. Bugün bekledim, 'defterin gereğini yaparız' demesini ama ses çıkmadı. Bu ülkede değişimin, dönüşümün, özgürlüğün, demokrasinin adresi, yolsuzluklara karşı yurttaşın hakkını koruyan CHP'dir. Bunu sonuna kadar koruyacağız."