BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Schuster'in unutulmaz incileri

İstifası Beşiktaş yönetimi tarafından kabul edilen Alman teknik adam Bernd Schuster'den geriye unutulmaz inciler kaldı.

Abone ol

Türkiye'ye gelmeden önce de söyledikleriyle tepki çeken yada bir başka ifade ile ilgiyi üzerinde toplayan Schuster bu geleneği Türkiye'de de sürdürdü. Zaman gazetesinden Muhammet Karataş Alman hocanın tepki çeken beyanatlarını derledi. İşte Schuster'den geriye akılda kalan unutulmaz tepkiler...

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'e 4-1 gibi kötü bir skorla mağlup olmasının ardından taraftar schuster'e tepki göstermişti. Alman teknik adam Schuster ise kendisini istifaya davet eden taraftara "Dışarıda yapılan bağrışmalar beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlık duyan varsa stada gelmesin, eve gitsin." Cevabını vermişti.

Yine aynı maçtan sonra Schuster'in taraftara İspanyolca küfür anlamına gelen bir kelime kullandığı iddia edildi.

Trabzon'da kaybettikleri maç sonrası yaptığı, "Siz Trabzonlular benim söylediklerimi anlamazsınız. Çünkü siz Avrupa'da yoksunuz" açıklaması özellikle Trabzonsporlulardan tepki gördü.

Berabere kaldıkları Kasımpaşa maçı sonrası "Ligin zirvesindeki Trabzon ve Bursa'nın nasıl top oynadığını biliyoruz. Defans yapıp hata bekleyerek oynuyorlar. Biz bu şekilde oynamıyoruz" dedi..

Berebarlikle biten ve Beşuktaş'ın bir puanla yetinmek zorunda kaldığı Konyaspor maçı sonrasında: "Türkiye'de oynanan futbol beni şaşırtıyor. 2010 senesi içindeyiz, ama maalesef burada 1960'lı yılların futbolu oynanıyor" diyerek spor kamuoyunda ciddi bir tepki topladı.

Porto'yla birlikte gruptan çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ın son maçı Rapid Wien'leydi. Gazetecilerin sorusu üzerine "Bu maçların oynanması bana göre gereksiz hem ev sahibi takım hem de deplasman takımı için ekstra yorulma fazla para harcanması demek. Benim elimde olsa böyle maçların oynanmasına izin vermem.'' Cevabını vermişti.

Vestel Manisa Maçı öncesinde "Beşiktaş'ın sistemi yok" eleştirilerine ne diyorsunuz? sorusuna cevabı "doğru" şeklinde oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında 4. hakem Koray Gençerler'e İngilizce küfür ettiği iddia edilince, kendini "Türkçe bilmiyorum ki nasıl küfür edeyim" sözleriyle savundu. Hakeme küfür ettikten sonra tribüne yollandı ancak tünelin ağzından takıma taktikler vermeye devam etti.

G.antep BŞB maçından sonra "Kötü sonuçlara rağmen taraftar istifa istemiyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Seni rahatsız ediyor herhalde! 'İstifa' diye mi bağırsınlar istiyorsun?" diye karşılık verdi.

Schuster olaylı İB Belediyespor maçı bittikten sonra talimatlar gereği oyundan atılan teknik adam ve oyuncuların röportaj verme yasağı olmasına karşın, Lig TV ekranlarına çıkıp konuştu.

Alman hoca; ligde, Avrupa'da ve kupada uzun bir süre akreditasyon kartını takmadı. Federasyondan uyarı gelince takmaya başladı.

Takımın kondisyon çalışması yaptığı sırada yardımcılarıyla sohbet eden Schuster'in, tıpkı sabah yatağından kalkmış gibi vücudunu esnettiği sırada foto muhabirlerinin kendisini çektiğini fark edince, ahlak dışı poz verdi. Alman teknik adama bu hareketi nedeniyle "Yeni Nouma" benzetmesi yapıldı.

Beşiktaş'ın hazırlık kampında sorulan "Sizin için İspanya'da ve Almanya'da "Çılgın bir isim" değerlendirmesi yapıyorlar. Ne diyorsunuz?" sorusuna "İspanyol medyası!!! Olabilir." Diye cevapladı

UEFA Avrupa Ligi'nde V.Plezen ile oynanan ön eleme maçı öncesinde bir gazetecinin "Savunmanın önde kurulmasından dolayı rakipler arkada oluşan boşluğu değerlendiriyor. Bu problem olmaz mı?" sorusuna "Ben futbolu senin kadar iyi bilmiyorum." Diye cevapladı.

TÜRKİYE'YE GELMEDEN DE FARKLI DEĞİLDİ

Schuster'in disiplinsizliği sadece Türkiye'ye özgü değildi. Alman spor dergisi Kicker'e verdiği röportajda "Diğer Türk kulüplerinin tümü Avrupa'dan elendi, sadece Beşiktaş tur atladı. Bu bizi gururlandırıyor. Türk futbolunun onurunu kurtardık. Şimdi Dinamo Kiev ile karşılaşacağız. Bu iyi sonuçlandırılabilecek bir görev" diye konuştu.

2008 yılında Real Madrid'in hocasıyken bir maçtan sonra, "Önümüzdeki hafta Barcelona'yı yenmemiz mümkün değil. Bu sezon onların sezonu" dedi. Bu açıklama kulüp yönetiminin tepkisini çekti ve ardından görevinden ayrıldı.

80'li yılların dünyadaki en iyi futbolcularından biri olan Schuster, Alman Milli Takımı'nın formasını sadece 21 kez giydi. Schuster, milli formayı giymek için Alman Futbol Federasyonu'ndan 1 milyon mark talep etti. Ancak bu isteği kabul görmedi.

Schuster, 4-1'lik D.Kiev yenilgisi sonrası kendisine gösterilen tepkilerle ilgili sert konuştu: "Dışarıda yapılan bağrışmalar beni ilgilendirmiyor. Bundan rahatsızlık duyan varsa stada gelmesin, eve gitsin." dedi. 

Real Madrid'in başında iken medyayı mesajı ilginç bir şekilde vermişti: "Hocayı eleştirmek moda oldu. . Böylesine seçkin bir meslekte ben de bir gün çalışmak isterdim

Kaybettiği bir maç sonrasında tepkisi "Hakem hangi Katalan değil mi ? Fazla söze gerek yok" demişti.

Bir gazetecinin 'Yarın mağlup olunca istifanızı verecek misiniz?" sorusuna verdiği cevap dikkat çekiciydi: "Senin kadar futboldan anlamadığım için bu soruya yanıt veremeyeceğim"