BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Baykal'a savcılıktan sözlü davet

Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın iddiaları üzerine ifadeye çağrılan Baykal ve Kılıçdaroğlu'na tebligat gelip gelmediği soruldu

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın ''taciz'' iddiaları ile ilgili olarak tanık sıfatıyla ifade vermesi için bir tebligat gelmediğini söyledi. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ise mağdur sıfatıyla ifadesinin alınması için "sözlü" olarak davet geldiğini açıkladı.

Baykal, TBMM'de gazetecilerin, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'den kendisine bir tebligat gelip gelmediğine dair sorusuna, "Yazılı gelmedi ama sözlü olarak aradılar. Sözlü olarak davet geldiği Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından duyuruldu" yanıtı verdi.

Öz'ün tebligat yapamayacağı yönündeki görüşlerin anımsatılması üzerine Baykal, bu konuda hukuki tartışmaların sürdüğünü, kamuoyunun bunu izlediğini belirtti.

Baykal, "İfadeye gidecek misiniz, ne zaman gideceksiniz?" sorusuna, "Bakalım. Henüz bu konularda açıklama yapmadım, size duyururum" karşılığını verdi.

KILIÇDAROĞLU'NA TEBLİGAT GİTMEDİ

CHP Grup toplantısının ardından basın mensuplarının, “Tebligat geldi mi” sorusuna CHP Genel Başkan, “Yok arkadaşlar bir şey yok” demekle yetindi.