BIST 10.270
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.393,32
HABER /  GÜNCEL

O 2 terörist korkunç vahşeti anlattı

İzmir Foça'daki bombalı saldırı öncesi öldürülen 3 köylüye ilişkin kahreden sözler... Urfa'da yakalanan teröristin ifadesi, vatandaşların pisi pisine katledildiğini gösteriyor...

Abone ol

İzmir Foça'da 2 askerin şehit düştüğü bombalı saldırıyı düzenleyen PKK'lı terörist, vahşeti anlattı. Saldırı sonrası PKK'lı terörist Yunus Çiçek, Şanlıurfa'da yaralı olarak ele geçirilmişti. Sorguda Foça saldırısı öncesi 3 köylünün de öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

Çiçek, Foça'da köylüleri neden ve nasıl öldürdüklerini anlattı: 'Foça'daki saldırıdan önce saklanmak için Gediz Ovası'nda bulunuyorduk. Kamışların arasında saklanacaktık. Gece saatleriydi. Köylülerden biri bizi fark etti. Tarlada çalışmak için geldiğimizi ve dinlendiğimizi söyledik. Ertesi gün bizi kamışların içinde gören bir köylü yanımıza geldi.Burhan Bozkurt, hemen başına 2-3 el sıktı. İlk sıktığında kendi tabancası ile sıktı. 2 ve 3'üncü kurşunda, silahı tutukluk yapınca benim tabancamı kullandı. Ölen köylünün cesedini kamışların arasına gömüyordum."

ONLARI DA VURUP GELDİ

O sırada Burhan,
'Su almaya gideceğim' dedi. Su getireceği sırada yine köylüler onu görmüş. Söylediğine göre 2 köylüyü daha vurmuş. İlkine sıkarken üzerine kan bulaşmış. Diğer iki köylü onu bu şekilde gördüğü için onları da vurmuş. Sularla yanıma geldi. Suları çantamıza koyup oradan ayrıldık.'

Örgüt yöneticilerinden sağ yakalanmamaları yönünde talimat alan teröristlere sahte kimlikleri Suriyeli Ahmet olarak tanınan bir kişi hazırlamış. Bozkurt, Viranşehir'de polisle çıkan çatışmada öldürülmüş, Çiçek yaralı yakalanmıştı.