BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ya Balyoz darbesi olsaydı?

Star gazetesi o soruyu sordu ve yanıtı da bir o kadar sarsıcı oldu?

Abone ol

Star gazetesinin haberine göre Balyoz darbesi yapılsaydı, irtica paranoyası ile Mamaklar, Metrisler yeniden kurulur, Türkiye 12 Eylül dönemini bile arardı.

İslam karşıtı bir kavga çıkar, darbe karşıtları iskencehanelere doldurulurdu.

12 Eylül döneminde ayrım yapılmadan birçok vatandaş gözaltına alınmıştı. Görüntüler toplama kampını aratmıyordu.

 Yüzbinlerce kişi tutuklanıp Burhan Felek Spor Salonu, Fenerbahçe stadı, NETAŞ Misafirhanesi'nde oluşturulacak nezarethanelere konulacaktı.

Balyoz'a karşı çıkan tüm dernek ve vakıflar kapatılacak. İrticai, bölücü diye fişlenen kuruluş ve kişilerin malvarlıklarına el konulacaktı.

Polis jandarmaya bağlanacak. MİT'in başına bir general atanacaktı. Türkçe ezan gibi ulusal değerler tekrar hayata geçirilecekti.

İşte Darbe mağdurları, Balyoz planının gerçekleşmesi  halinde olabilecek o korkunç günleri öngörmeye çalıştı....

DEV-YOL SANIĞI SUAT BAYSAL: Darbeye tesebbüs edenlerin cezalandırılması önemli. Balyoz olsaydı 12 Eylül'den daha ürpertici sonuç olurdu, onu aratırdı.

78'LİLER VAKFI BAŞKANI CELALETTİN CAN: 12 Eylül için 2 kisi yargılanıyor. Oysa Mamak, Metris, Diyarbakır var. Balyoz bunların uzantısıdır.

YAZAR YILMAZ ODABAŞI: 12 Eylül döneminde falakaya yatırıldım, elektrik yedim. Balyoz amacına ulassa Türkiye o günlere tekrar geri dönerdi.

ASDER: 12 Eylül ve 28 Subat'ı yapanların, yaptıkları yanlarına kaldı. Balyoz sanıklarının cezaları fazla değil az. İsledikleri suc cok büyüktür.

EMEKLİ TUĞG. ADNAN TANRIVERDİ: Darbe sonrası neler yapılacağı belliydi. Toplumun bir kısmı tecrit edilecekti. Planlar hayata geçse büyük yıkım olurdu.

ESKİ BAKAN HASAN CELAL GÜZEL: Türkiye tehlikenin eşiğinden döndü. Camiye bomba atmayı düşünecek kadar gözünü kan bürümüş kişilerden her sey beklenir.

EMEKLİ ASKERİ HAKİM FAİK TARIMCIOĞLU: Balyoz olsaydı, irtica paranoyası ile İslam karşıtı bir kavga çıkar, dindarlara karsı iskencehaneler kurulabilirdi.