BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Müslüman'a bu da yapılır mı?

İslam karşıtlığıyla öne çıkan ülkelerin başında gelen Belçika'da Müslümanlara yönelik ayrımcılık 'Bu kadar da olmaz' dedirtiyor.

Abone ol

Milli gazetenin manşet haberine göre Azınlıklar Forumu isimli kuruluşun yaptığı çalışma çarpıcı bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Muhammed ismiyle Anvers ve Gent şehirlerinde kiralık ev ilanlarına başvuru yapan kuruluş, bu isimle yapılan başvurulara ev sahipleri tarafından geri dönüş yapılmadığını tesbit etti.

Müslümanlara yönelik ırkçılığın giderek tehlikeli boyutlara ulaştığı Belçika'da artık Müslümanlara ev de kiralanmıyor.

MÜSLÜMANLAR TERCİH EDİLMİYOR

Belçika'da geçen hafta Gent Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmayla, istihdam piyasasında Türklere yönelik ayrımcılığa ilişkin ciddi bulgular elde edilmişti. Ekonomi uzmanlarının öncülük ettiği çalışmada 376 farklı ilana hayali isimlerle yapılan başvurularda bir Belçikalının bir Türk'e kıyasla mülâkata çağrılma oranının en az iki kat olduğu görülmüştü.

BAŞÖRTÜLÜ ADAY İSTİFA ETMİŞTİ

Belçika'nın Aalst kentinde Sosyalist Parti'den belediye meclis üyeliği için aday olan Türk asıllı öğretmen Fatmagül Bilge başörtüsünü çıkarması yönünde yoğun baskılara maruz kaldığını belirterek adaylıktan çekilmişti. Ekim'de yapılacak belediye seçimlerinde Sosyalistlerin aday olması yönündeki teklifini, başörtüsüne müdahale olmayacağı güvencesiyle kabul ettiğini belirten 26 yaşındaki Bilge, "Seçilmem hâlinde meclis toplantılarında başörtüsünü çıkaracağım konusunda taahhüt istendi" diyerek Belçika'nın ipliğini pazara çıkarmıştı.