BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Askeri casuslukta hukuk skandalı

Ergenekon ve Balyoz davalarındaki hukuka aykırılıkların gündemden düşmediği bugünlerde, İzmir'deki askeri casusluk davasındaki uygulamada hukukçuları şaşkına çevirdi

Abone ol

Milliyet'in haberine göre İzmir'de 58 muvazzaf askeri 'Gizli belge temin etmek'ten tutuklatan savcı daha sonra belgeleri Genelkurmay'a gönderip "Bunlar gizli mi" diye sordu.

Kamuoyunda 'Askeri Casusluk' olarak bilinen İzmir'deki soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkıyor.

İlk iki dalgada 23 muvazzaf askerin 'Gizli belge temin etmek'ten tutuklanması üzerine Genelkurmay, Savcılık'tan söz konusu belgeleri istedi.

35 klasör ve 3 D VD'yi tek tek inceleyen Adli Müşavirlik, "Belgelerin nerede, nasıl, ne zaman ele geçtiği bilinmeden işlem yapılamaz" sonucuna ulaştı.

ASKER İFADEYE GİTMEDİ

Operasyonları sürdüren Savcılık 295 muvazzaf askeri sorguya aldı, 58'ini tutuklattı. Ardından Genelkurmay'a 22 klasör dolusu belge göndererek, 'Gizli olup olmadığını' sordu. Asker kişilerin 'Gizli belge sağlama' suçundan tutuklanmalarının ardından bunun sorulması karargâhı şaşırttı. Savcılığın ifade için çağırdığı, 24 muvazzaf askerin halen ifadeye gitmediği de öğrenildi