BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Nurtepeli kadınlar küllerinden doğdu!

Beyza Zapsu, kurduğu Genç Hayat Vakfı ile onbinlerce liseli için umut oldu!

Abone ol

Türkiye, Nurtepeli kadınların inanılmaz başarı hikayelerini konuşuyor! Kağıthane'nin; daracık, eğri-büğrü sokaklarında yazılan o müthiş başarı hikayelerinin gizli kahramanı Beyza Zapsu, bu kez liseli gençler için harekete geçti. İşte İstanbul'un en ücra mahallelerinde bile çalınmadık kapı bırakmayan, kahvehanelerde bile dertleri dinleyip, sorunlara çözüm arayan Beyza Zapsu'nun o yeni projesi ve detayları; 

Beyza Zapsu...

Cüneyd Zapsu'nun eşi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, adını  "Kağıttepe" koyduğu; İstanbul'un Kağıthane ilçesi, bugünlerde işte bu ismi konuşuyor.

En ücra mahallelerde, kapı kapı dolaşan, kahvehanelerde gençlerle oturup onların dertlerini dinleyen Beyza Zapsu, içine kapanmış onlarca hayattan, öyle başarı hikayeleri çıkarmış ki Avrupa Birliği dahil bir çok kurum ve kuruluşun dikkatini çekmiş.

Zapsu bununla da yetinmemiş bu kez çok sayıda ünlü ismin katkılarıyla liseli gençler için Genç Hayat Vakfı kurmuş. 

İşte Sabah gazetesi yazarı Şelale Kadak'ın kaleminden sadece 3 yılda 10 bine yakın öğrenciye ulaşan Beyza Zapsu'nun müthiş başarı hikayesi;

..........

İstanbul dışına bakmaya gerek yok. Hepimiz biliyoruz ki Nurtepe gibi çok mahalle var. Çocuklar okula gönderiliyor, eğitim alıyor ama ya bu çocukların diğer ihtiyaçları?

(...) Zapsu, Nurtepe'den başlayarak çeşitli semtlerde, bu yaş grubunun gençlerinin özgüveni yüksek, eleştirel düşünme ve farklılıklarla bir arada yaşama becerisine sahip, insan haklarına saygılı bireyler olmaları için kolları sıvar.

Sohbetimiz esnasında, "Böylece demokrasi ve insan haklarının yerleştiği, farklılıklarının sinerji üretebilen ve iletişim kültürünün hakim olduğu bir toplumsal dönüşümün gerçekleşmesi hayali gerçek oluyor" diyen Zapsu aldıkları sonuçları da büyük bir heyecanla anlatıyor: "Ben senden nefret ederim, çünkü baş örtün var diyen ya da yüzüne bile bakmam, engellisin diyen gençler can ciğer arkadaş oldu."

(....) Genç Hayat Vakfı öylesine insana dokunan projeler yapıyor ki yurt içinden ve dışından bir çok kuruluşundan dikkatini çekiyor. Sabancı Vakfı'nın bu yıl bir yenisi başlayan hibe programında seçilen projelerden biri de bu vakfa ait. Bulundukları yerde lise bulunmayan gençlerin okumak için gittiği başka şehirlerde kaldıkları yurtlara projektör tutan Genç Hayat, yattıkları ranza ve sert sandalyeler dışında oturacak bir alanları bile olmayan liseli kızların psiko sosyal gelişmelerine katkıda bulunmaya başladı. Konya Ereğlisi ve Nevşehir'deki iki kız yurdunda bu projeden müthiş sonuçlar alınmaya başlandı bile.