BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.453,59
HABER /  DÜNYA

Rauf Denktaş'tan sevindiren haber!

Bir süredir rahatsız olan Rauf Denktaş, beyin kanaması ameliyat edildi. Denktaş'ın sağlık durumu iyi...

Abone ol

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesinde, kemikle beyin arasında kan toplanması sonucu ameliyata alınan KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın saat 18.30'da başlayan ameliyatı sona erdi. Denktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, düzenledikleri basın toplantısında, Denktaş'ın yorgun ve uykuya meyilli olduğundan bahsettiklerini anımsatarak, bu durumun bölüm başkanları tarafından çok ciddi bir şekilde takip edildiğini söyledi. Erkman, akşam saatlerinde yapılan tomografisinde görülen kanama nedeniyle tekrar operasyona alınmasına karar verildiğini kaydetti.

"KANAMA BOŞALTILDI"


Ameliyat hakkında bilgi veren Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, Denktaş'ın beyninin içindeki kanama miktarındaki artışın, ameliyatı zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Rauf Denktaş'ın sağlık durumunu özetleyen Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, şunları söyledi:

''Bugün öğleden sonra itibariyle, sabahtan beri var olan uyku hali derinleşti. Günlük tomografi takibi yapıyoruz zaten. Sayın Kurucu Cumhurbaşkanımızın beyinin içindeki kanama miktarında bir miktar daha artış olduğunu tespit ettik. Dolayısıyla bunun dışarı alınması, zaruri, mecburi hale geldi. Ve bir ameliyatla bu kanamayı boşalttık. Şu anda kendisi  yatağında, yoğun bakımda, gözlerini açtı. Başarılı bir ameliyat geçirdi, iyi bir ameliyat geçirdi. Bundan sonra artık bünyesi cevap verecek. Diğer akciğeriyle ilgi sorunlar da hallolduğu takdirde inşallah kısa sürede iyileşmesini ümit ediyoruz.''