BIST 9.788
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.435,71

Nükhet Duru aslen nereli eski eşi kimdir? Oğlu Cem Masis

Nükhet Duru Ankara doğumlu olsa da aslen Niğdeli. 19 Mayıs 1954 doğumlu olan Nükhet Duru'nun eski eşi Dikran Masis çok ünlü bir Ermeni asıllı işadamı. Nükhet Duru'nun tek çocuğu Cem Masis bu evliliğinden.

Türkiye onu Nükhet Duru olarak tanısa da 19 Mayıs 1954’te dünyaya geldiğinde annesi Güzide Hanım ve babası Kemal Bey ona Müberra Nükhet adını verdiler. Soyadları Duru’dur ama nüfus memuru yanlışlıkla ‘Durum’ yazar. Bu yanlışlık Müberra Nükhet daha küçükken düzeltilir. Müberra ismi daha bir süre nüfus kağıdında kalır. Ta ki bu küçük kız ‘Nükhet Duru’ adıyla meşhur oluncaya kadar. Müberra ismi resmi işlemlerde sorun çıkarınca nüfus kağıdından da çıkarılır.

13 yaşında namaz kılıp intihar etmiş
Nükhet Duru 11 yaşındayken anne babası ayrılır. Mahkeme Nükhet’in velayetini babasına verir. Annesi Güzide Hanım, Nükhet 13 yaşına gelinceye kadar kızını öldü bilmiş. Ta ki Nükhet babası Ankara’da olduğu bir sırada intihara teşebbüs edinceye kadar. Nükhet Duru o günü şöyle anlatır:
-“Kararımı verdim; abdest aldım, namazımı kıldım, annemin beyaz geceliğini giydim, bakire olarak rabbime kavuşacaktım. Hep ‘Sakın kibritin ucunu ağzına sokma, zehirlenirsin’ diye tembih ederlerdi. Kibritlerin ucunu suda erittim, suyun tadı çok kötüydü, karnım açtı, o suyla bulgur pilavı yapıp yedim. Üstüne de bir sürü ilaç içtim. Karşı komşu kapıyı açık görüp içeri girmiş, bir bakmış yerde ölü vaziyetteyim. Apar topar hastaneye götürmüşler. Hastane, ‘Bu ölmüş, yapılacak bir şey yok’ diye almak istememiş. Komşum doktora; ‘Kız bu konuda kararlı, evinde namazını bile kılmış, seccadesi açıktı. Bu yüzden ölse bile temiz gidecek, midesini yıkayacaksın’ demiş.”

Nükhet Duru üç gün komada kalır. Hayata dönmüştür ama o intihar girişimi yüzünden hayatı boyunca karaciğer ve böbrek rahatsızlığı çeker. Babası, “İntihar edip beni nasıl rezil edersin!” diye kızar ve Alman Lisesi’nden kaydını aldırıp Nükhet’i Kandilli Kız Lisesi’ne yazdırır. Nükhet annesini bir komşu sayesinde bulur, Güzide Hanım kızını karşısında görünce bayılır.

14 yaşında sahnede 15 yaşında gazinoda


Nükhet Duru o günden sonra annesi ile yaşamaya başlar. Hatta babası bulmasın diye sürekli ev değiştirirler. Komşunun oğlu, “Bizim bir orkestramız var, 35 lira versek solistimiz olur musun?” deyince kendisini Florya Deniz Kulübü’nde bulur. 14 yaşındadır. Ünlülerin menajeri Zeki Tükel orada Nükhet’i dinler ve çok beğenir. 15 yaşında Bebek Belediye Gazinosu’nun kadrosuna aldırır. 

6 ay felçli kalır


Nükhet Duru’nun dramı bitmez; 18 yaşında MS hastalığına yakalanır. Altı ay felç yatar. Bütün birikimini tedaviye harcar. Sonunda atlatır. SNükhet Duru’nun en büyük isteği plak yapmaktır. O yıllarda söz yazarı ve yapımcı Mehmet Teoman ile tanışır. Nükhet Duru'nun Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından olma yolculuğu böylece başlar. 

Nükhet Duru'nun evlilikleri
19 Mayıs 1954 Niğde doğumlu olan Nükhet Duru iki kez evlilik yaptı. Nükhet Duru ilk evliliğini 1987 yılında Dikran Masis’le gerçekleştirdi. Bu evlilikten oğlu Cem Masis dünyaya gelir. Nükhet Duru ve Dikran Masis evliliği 3.5 yılda sona erer ve ünlü sanatçı 1991 yılında boşanır.

Dikran Masis kimdir?
Nükhet Duru'nun ilk eşi Dikran Masis bir işadamı. Ermeni asıllı olan Dikran Masis 75 yaşında ve 1946 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eskidji Müzayede Şirketi'nin sahibi ve Eskidji Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olan Dikran Masis, bugüne kadar dört evlilik yaptı. Dikran Masis son evliliğini de kendisinden 35 yaş küçük olan iç mimar Yasemin Öztürk ile yaptı.

Nükhet Duru'nun ikinci eşi Özalp Birol
Nükhet Duru ikinci evliliğini 1995’te Özalp Birol’la yapar. Bu evlilik de ancak 4 yıl sürer. 1999 yılında boşanan Nükhet Duru bir daha nikah masasına oturmadı. Nükhet Duru'nun ikinci evliliğinden çocuğu olmadı. 

Medyadan sakladığı oğlu Cem Masis
Nükhet Duru'nun oğlu Cem Masis medyadan uzak bir isim. 30 yaşında olan Cem Masis babası ile çalışıyor.

Ünlü sanatçı oğlunu medyadan sakladığını belirterek şöyle diyor:
-Oğlumla ilgili çok konuşmuyorum. Hayat boyu onu medyadan sakladım. Onun benim şöhretimi taşıması gerekmiyor çünkü. Bazı arkadaşları, Nükhet Duru’nun oğlu olduğunu bile bilmez. Buna hiç ihtiyaç duymadı. Şahsiyeti çok güçlü bir çocuk. Ona çok aşığım. Ama bu aşkla onu asla rahatsız etmem.

Kolundaki dövmede oğlu ve onun kardeşleri var

Nükhet Duru'nun kolunda bir dövme var. O dövmede ne yazdığını şöyle anlatmıştı:
-Oğlum Cem’in ve kardeşlerinin baş harfleri. Dikran’ın ilk eşi Ceyn’den Cem’in bir abisi ve ablası var. Luli (Aleksandra) ve Marc. Şimdi yeni bebeğin harfini de ekleyeceğim. Cem’in tüm kardeşleriyle görüşüyorum, hepsini çok seviyorum.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Foto Galeri Nükhet Duru eski eşi kimdir oğlu Cem Masis kaç yaşında? Nükhet Duru namaz kılıp... Galeriye Gözat