BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,57
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Nokia Android'li telefonunu bu ay tanıtabilir

Bir süredir gündemdeki yerini koruyan Android'li Nokia hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Wall Street Journal'a göre giriş sınıfı cihaz bu ay sonunda tanıtılabilir.

Abone ol

Nokia'nin uzun zamandır gündemden düşmeyen "Normandy" kod adlı Android'li telefonu hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Dünyaca ünlü yayın organı Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, yeni cihaz bu ay sonunda Barcelona'da gerçekleşecek Mobil Dünya Kongresi'nde tanıtılabilir.

GOOGLE PLAY OLMAYABİLİR

Daha önce "Nokia X" adıyla piyasaya sürüleceği öne sürülen cihaz hakkında ortaya çıkan yeni detaylar oldukça ilginç. Android tabanlı telefonda geleneksel Android uygulamalarının yer almayacağı, ayrıca Google Play'in de bulunmayacağı WSJ tarafından verilen bilgiler arasında.

ÖZEL UYGULAMALAR

Nokia'nın yeni cihazında, Google'ın en büyük gelir kaynaklarından biri olanGoogle Play uygulama mağazası yerine Microsoft ile birlikte geliştirdiği kendi uygulama mağazasını, Here haritalar ve Mix Radio gibi uygulamaları ön yüklü olarak sunacağı belirtiliyor. Google ise bu iddialar ve yeni cihaz ile ilgili ise yorum yapmayı reddediyor.

Geçtiğimiz günlerde Normandy kod adlı telefonunu fotoğrafları internette dolanmaya başlamıştı. Telefonun Nokia'nın son seri telefonlarında olduğu gibi renkli tasarıma sahip olduğu görüldü. 

screen-shot-2014-02-11-at-10.42.10-am.png
Ortaya çıkan yeni resimlere göre Normandy'nin şuan piyasada olan Ashaserisi telefonlardan pekte bir farkı bulunmuyor. Daha önce Antutu testlerinde ortaya çıkan cihazın çift çekirdekli Snapdragon 200 işlemcisinin yanı sıra512 MB RAM'i ve 5 MP kamerası bulunuyor.

screen-shot-2014-02-11-at-10.42.17-am.png