BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  EKONOMİ

Doları olanlar bu habere dikkat!

Dolar kuru, Fed'in faizi artırmaması ve tahvil alımlarını yavaş yavaş azaltmasıyla beklentileri karşılamayacak duruma gelebilir

Abone ol

Goldman Sachs Group Inc.'nin açıklamasına göre, Fed'in teşvik azaltımının ABD'nin faiz oranı avantajını iyileştirmemesiyle, doların diğer önemli para birimleri karşısında ralli yapmasını bekleyen analistler hayal kırıklığına uğrayacak.

Goldman Sachs yetkilisi Thomas Stolper 7 Şubat'taki mülakatında, doların euro ve sterlin karşısında, yatırımın iyileşen ABD büyüme göstergeleri karşısında güçlü durabilen ülkelere akmasıyla önümüzdeki altı ay boyunca zayıflayacağını açıkladı. Bloomberg anketine katılan stratejistlerin tahminlerinin medyanına göre, doların 30 Haziran'a kadar euro ve yen karşısında yüzde 4, sterlin karşısında yüzde 1.3 güçlenmesi bekleniyor.

Stolper, "Bizim dolar için görünümümüz bayağı dengeli ama piyasadaki insanlar teşvik azaltımına ve etkilerine odaklandı" diye görüş bildirdi.

Stolper, İngiltere ve Euro Bölgesi'ne olan sermaye akışının para politikalarındaki herhangi bir değişimi baskılayacağını ve Avrupa para birimlerini yukarı çıkaracağını açıkladı. Yen karşısındaki güçlü artışların Fed'in faiz artırımına gitmesine kadar görülmeyeceğini söyleyen Stolper, Goldman'ın doların Avustralya ve Kanada dolarları karşısında güçlenmesini beklediğini belirtti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen haftaki istihdam verisinden sonra düşüşe geçti.