BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.446,11
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ünlü yazar aslında öyle demek istememiş

Geçtiğimiz günlerde Dylan Farrow hakkında attığı tweet ile hayli tepki çeken yazar Stephen King web sayfasında yayımladığı bir metinle taraflardan özür diledi.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Dylan Farrow hakkında attığı tweet ile hayli tepki çeken yazar Stephen King web sayfasında yayımladığı bir metinle taraflardan özür diledi.

Woody Allen’ın Dylan Farrow’a cinsel tacizde bulunduğu iddialarına karşı “bariz şirretlik” (palpable bitchery) deyimini kullanan ünlü yazar Stephen King, olay hakkındaki görüşlerini Twitter’daki yaklaşık 300 bin takipçisine şu şekilde yorumladı: “Kafam çok karıştı. Doğru olduğunu düşünmüyorum ama burada bariz bir şirretlik var gibi...

Hayli tepki çeken tweeti King daha sonra silmek zorunda kalmıştı.

"HALA ÖĞRENMEM GEREKEN ŞEYLER VAR"

Gelen tepkiler üzerine ünlü yazar durumu kurtarmak adına başka bir tweet attı: “Suçlamalar hakkında hiçbir fikrim yok. Umarım doğru değillerdir. Muhtemelen yanlış bir kelime kullandım ve bu şey (Twitter) hakkında hâlâ öğrenmem gereken çok şey var. Biraz anlayış lütfen.”

"KİMSEYE FAHİŞE DEMEDİM"

King, ertesi gün ise resmi web sayfasında "Twitter Özürü" başlıklı bir yazı da kaleme aldı. Orada; “İşleri batırdığım için özür dilerim” diye yazdı ve ekledi: "Birçok insan sözlerimi yanlış anladı. Dylan Farrow ya da Mia Farrow’a fahişe dediğimi düşündüler ki benim niyetim asla bu değildi. Fakat bazı okurların vardığı bu sonuç da anlaşılır bir şey.”

ÜVEY BABASINA TACİZ SUÇLAMASI

Geçen haftalarda Dylan Farrow, üvey babası Woody Allen'ın yedi yaşındayken cinsel tacizine uğradığını belirttiği bir mektup yayımlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Bunun üzerine Woody Allen, The New York Times'ta yayımlanan cevabında iddiaları reddetmesine karşın Farrow, Allen’ın “söylediği ya da yazdığı hiçbir şeyin gerçeği değiştirmeyeceğini” ifade etmişti.